Έκκληση προς τους πολίτες έκανε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να μην πλησιάζουν τη θάλασσα μετά την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα. Ο κ. Μώραλης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM και στην εκπομπή «SECRET», με τον Παναγιώτη Τζένο, τον Δημήτρη Κουνιά και τον Θανάση Φουσκίδη, ξεκαθάρισε, καθώς κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κουρουμπλή ότι οι πολίτες μπορούν να κολυμπάνε στις περιοχής όπου έφτασε η πετρελαιοκηλίδα, πως οι πολίτες δεν πρέπει πλησιάζουν τις περιοχές στις οποίες έχει φτάσει η ρύπανση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως «στην υπόθεση της βύθισης του δεξαμενόπλοιου υπάρχουν παραλείψεις και λάθη», αλλά υπογράμμισε πως υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες. Διερωτήθηκε πώς γίνεται να βυθίζεται ένα αγκυροβολημένο πλοίο που, ενώ θα έπρεπε να έχει 10 ανθρώπους πλήρωμα, είχε μέσα δύο ανθρώπους, και πώς γίνεται να βυθίζεται την Κυριακή, να γίνονται δηλώσεις ότι ελέγχεται η ρύπανση και τελικά δύο μέρες μετά η ρύπανση να φτάνει στις ακτές του Πειραιά.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τη διερεύνηση της υπόθεσης.