Προτροπή προς τους επενδυτές να εμπιστευτούν τον κ. Σταθάκη απηύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος τον εμπιστεύεται. Ο κ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με την επένδυση της Eldorado Gold, σημείωσε πως η τακτική των τελεσιγράφων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση.  

«Η τακτική των τελεσιγράφων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Από την πλευρά μας το χειριζόμαστε νηφάλια και ήρεμα» είπε και πρόσθεσε: «Προσωπικά εμπιστεύομαι τον κύριο Σταθάκη και το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και οι επενδυτές». Κατά τον Στ. Πιτσιόρλα, «οι επενδυτές κατέθεσαν την αίτηση αδειοδότησης στην Ολυμπιάδα στις 17 Ιουλίου και σήμερα έχουν την άδεια.

Η Eldorado βρίσκεται εδώ από το 2012 και είναι γεγονός πως υπάρχουν προβλήματα χρονίζοντα και όχι σημερινά».  

Τόνισε, δε, ότι «το θέμα είναι σοβαρό, καθώς το περιβάλλον και η υγεία των κατοίκων είναι ευαίσθητα θέματα. Εμείς είμαστε υπέρ της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, αλλά δεν πρέπει κάποιος να χρησιμοποιεί τους εργαζομένους ως ασπίδα».  

Ο Στ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία διαδικασία δοκιμών και τεχνικών αναλύσεων που θα πείθουν πως η διαδικασία εξόρυξης δεν είναι επιβλαβής για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον» και υπογράμμισε: «Από τη στιγμή που επιλέχθηκε η διαιτησία για να δοθεί οριστική και πειστική λύση, θα πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους η συγκεκριμένη διαδικασία».  

Τέλος, ο κ. Πιτσιόρλας ανακοίνωσε πως υπάρχει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη διαδικασία ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και το ελληνικό δημόσιο η οποία προχωρά με τη γαλλική εταιρεία Total.