Την άποψη πως ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ «δεν ανακοίνωσε επενδύσεις, αλλά το πώς οργανώνουμε τις επενδύσεις, με ποιους όρους», εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στον απόηχο της αποχώρησης της Eldorado Gold από τις Σκουριές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι «θέλουμε επενδύσεις με κανόνες, με εργαλεία, και με μια στόχευση για την έξοδο από την κρίση χωρίς να γυρίσουμε στην περίοδο πριν από το 2009».

Υπερασπίστηκε, επίσης, τον χειρισμό του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη στην υπόθεση της Eldorado.Παράλληλα, ευθέως απόψε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών έδειξε τη ΝΔ πίσω από τις εξελίξεις με την ΕlDorado.

Αφορμή για την αναφορά του υπουργού Οικονομικών, έδωσε σχόλιο του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, στο περιθώριο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του στην Ολομέλεια.
Είχε προηγηθεί ένα σχόλιο του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, «θέλω να μου πείτε, κύριε υπουργέ. Εσείς θα βγείτε στους δρόμους να πανηγυρίσετε το κλείσιμο της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, όπως ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, ο κ. Καρανίκας που προέτρεψε μέσω του facebook τον κόσμο; Θα βγείτε; Θεωρείτε ότι είναι για τα τσακίδια οι χιλιάδες εργαζόμενοι στη Χαλκιδική; Επίσης, θεωρείτε ότι είναι για τα τσακίδια ό,τι έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν δύο μέρες στη ΔΕΘ; Μέσα σε μια μέρα ο πρωθυπουργικός σύμβουλος στέλνει στα τσακίδια όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Ο κ.Τσακαλώτος απάντησε πώς «νομίζω ότι προσπάθησε η ΝΔ, σε συνεργασία ίσως και με την εταιρεία, να δημιουργήσει πρόβλημα, ακριβώς μετά από τη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, όχι επενδύσεις, αλλά το πώς θα οργανωθούν οι επενδύσεις, με ποιους όρους, σε ποιο πλαίσιο, με ποια στρατηγική. Αυτό είναι το σημαντικό»