Βρε πως αλλάζουν οι καιροί και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι. Σύμφωνα με πληροφορίες από Βρυξέλλες, ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κάνει τεμενάδες στους Έλληνες ώστε να πουν την καλή τους την κουβέντα στον Μακρόν και να παραμείνει στη θέση του. Εξ΄ ου και η μακρά συνάντηση που είχε χθες με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον οποίο συμφώνησαν σε όλα!

Ο Μακρόν , μετά την επικράτηση του στις προεδρικές εκλογές και την εξαφάνιση των σοσιαλιστών, δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τον κομισάριο της χώρας του στην Ε.Ε. Προς το παρόν συγκεντρώνει πληροφορίες για τον Μοσκοβίσι που «κληρονόμησε» από τον Ολάντ.

Οι Έλληνες δεν έχουν αρνητική άποψη γι΄ αυτόν παρά τις … ζαβολιές που έκανε στο πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα λέγεται ότι είναι από τους συντάκτες της ευρωπαϊκής έκθεσης για τη «θωράκιση» της Ε.Ε. σε περίπτωση αιφνίδιας χρεοκοπίας της Ελλάδας. Η μελέτη αυτή διακινούνταν από τον ίδιον εν είδη φέιγ βολάν σε αρχηγούς κρατών και κομμάτων ενώ στις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης παρότι δημοσίως στήριζε Τσακαλώτο – Χουλιαράκη κτλ , πίσω από τις κλειστές πόρτες ουδέποτε διαφώνησε ή έθεσε βέτο για τα εξοντωτικά μέτρα.


ΔΓΙΑΝΝ