Τις ιδεολογικές διαφορές της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να καταδείξει την απόσταση που υπάρχει στο πως το κάθε κόμμα αντιμετωπίζει τις επενδύσεις και την λειτουργία της οικονομίας τη στιγμή που η ανάπτυξη αποτελεί το κλειδί της επανεκκίνησης.
«Εμείς έχουμε ξεκάθαρη ταυτότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα, ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ 16- 17 Σεπτεμβρίου, με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, τα επιμελητήρια, την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και εκπροσώπους των εργαζόμενων στην εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" που καρκινοβατεί επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας» τόνισε. «Πιστεύουμε ότι μαζί, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, μπορούν να βάλουν ξανά την Ελλάδα σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Άρα, η δική μας ταυτότητα είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.»
Ο στρατηγικός στόχος είναι να τονιστεί ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ αποτελεί το αντίπαλο δέος του Αλέξη Τσίπρα και η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την προοπτική που μπορούν να δώσουν στη χώρα.

Η Πειραιώς αφήνει αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα ότι ανακάλυψε ...πρόσφατα, την επιχειρηματικότητα, και τις επιχειρήσεις επιχειρώντας να τονώσει το πρωθυπουργικό του προφίλ λίγο πριν ανεβεί στη ΔΕΘ και ενώ αρχίζει η τρίτη αξιολόγηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Οι δανειστές πιέζουν για μεταρρυθμίσεις. «Είναι ειρωνεία», είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «ο πρωθυπουργός να μιλάει για επενδύσεις και, στην πράξη, η κυβέρνησή του να κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Μην ακούτε τι λένε, να βλέπετε τι κάνουν οι κυβερνώντες». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει το χαρτί του επόμενου πρωθυπουργού ο οποίος σκοπεύει να στρώσει red carpet κόκκινο χαλί στους επενδυτές. Στέλνει μήνυμα αξιοπιστίας στους δανειστές τονίζοντας ότι όλες οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις έχουν την υπογραφή των κυβερνήσεων της ΝΔ (Cosco, Ελληνικό, περιφερειακά αεροδρόμια κλπ). Αντίθετα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για « ιδεοληπτικούς λόγους» όπως την κατηγορεί, κάνει προσπάθειες για να τις μπλοκάρει.
« Είμαστε οι μόνοι, οι οποίοι μπορούμε να φέρουμε σε πέρας ένα ρεαλιστικό, τολμηρό σχέδιο μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που θα επιτρέψουν στην πατρίδα μας να αξιοποιήσει τα μεγάλα αναξιοποίητα συγκριτικά της πλεονεκτήματα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναγκαία προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων που θα βοηθήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θεωρεί τ ην πολιτική σταθερότητα και μια αποφασισμένη και τολμηρή μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση, η οποία θα υλοποιήσει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα πιστεύει και το οποίο θα είναι εθνικής ιδιοκτησίας.
« Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις, “τραβάτε με κι ας κλαίω» σχολίασε χαρακτηριστικά. «Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις, με το μισό κόμμα απέναντι, με διστακτικότητα, με έλλειψη βασικής κατανόησης, για το πως δουλεύουν η ελεύθερη οικονομία, η αγορά και οι κανόνες της. Η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη προϋπόθεση σήμερα για να κάνει η Ελλάδα ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα στο μέλλον».