Ήταν όλοι εκεί (τουλάχιστον οι περισσότεροι) πλην του Σημίτη. Ακόμη και ο 90 χρονος Παρασκευάς Αυγερινός, εκ των παλαιότερων συνοδοιπόρων του πρώην πρωθυπουργού επέλεξε να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 43 χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Ο δε Γιώργος Παπανδρέου έφτασε μετά τη Φώφη Γεννηματά η οποία καθυστέρησε με τη σειρά της κανά μισάωρο. Το μόνο χρώμα που κυριαρχούσε χθες στο αίθριο του Ζαππείου ήταν το πράσινο.

Η μόνη φωτογραφία , του Ανδρέα Παπανδρέου. Και οι μόνες σημαίες που σηκώθηκαν ήταν του παλαιού «ορθόδοξου» ΠΑΣΟΚ. Είχε περισσότερο κόσμο σε σχέση με πέρυσι, πιο πολύ κόσμο όμως είχε η 46η Έκθεση Βιβλίου στον παρακείμενο χώρο την οποία πέρυσι το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει να μετατεθεί χρονικά η έναρξη της ώστε να μη συμπέσει με τα … πανηγύρια του Κινήματος.

Το … κλου της χθεσινή βραδιάς ήταν μια φωτογραφία - κάδρο του Αντρέα που κάποιος από το ακροατήριο είχε σηκώσει ψηλά. Κάποιος του ζήτησε να την κατεβάσει για να μην οξυνθούν τα πνεύματα μεταξύ των εσωκομματικών τάσεων. Παραλίγο να σημειωθεί σύρραξη όμως ούτε φωνές ακούστηκαν , ούτε αψιμαχίες υπήρξαν, ούτε φυσικά το κάδρο… υπεστάλη.


ΔΓΙΑΝΝ