Αναφορικά με το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά:

1. Η Υπουργική απόφαση που αναφέρεται με τον μαθηματικό τύπο καθορίζει για πρώτη φορά στη χώρα ασφαλιστική τιμή δηλαδή τιμή αποζημίωσης ενός φαρμάκου χαμηλότερη από την λιανική εκ μέρους των ασφαλιστικών ταμείων ΕΟΠΥΥ . Αυτή η απόφαση εξοικονόμησε περίπου 200 εκ. ευρώ το χρόνο μέχρι και σήμερα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο μαθηματικός αυτός Τύπος ισχύει ανελλιπώς έως και σήμερα και εάν κάποιος υπουργός τον θεωρεί αδόκιμο καλείται να τον αλλάξει.

2. Στην έκδοση αυτής της απόφασης δεν συμμετείχε κανένα πρόσωπο με τα χαρακτηριστικά που αναφέρει το δημοσίευμα και ούτε συνεργάστηκε ποτέ το Υπουργείο Υγείας, ο Ε.Ο.Φ κατά την θητεία του υπογράφοντος Υπουργού η ο υπογραφών Υπουργός με τέτοιο πρόσωπο που αναφέρεται ως υπό διερεύνηση στο δημοσίευμα .

3. Ο υπογραφών Υπουργός αποκάλυψε το σκάνδαλο της Novartis στην Ελλάδα και με αποφάσεις του μείωσε τις τιμές της Novartis σε τέτοιο βαθμό ώστε με επίσημα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ που έχουν κατατεθεί στην Βουλή από τον κ. Πολάκη μόνο το δελτίο τιμών του Οκτωβρίου 2012 μείωνε τον τζίρο της εν λόγω εταιρείας κατά 30% πρωτοφανής πράξη στα χρονικά του φαρμάκου.

Τέλος η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει τις άλλες χώρες όπως γράφει ο συντάκτης . Τις άλλες χώρες επηρεάζει η τιμή του φαρμάκου που αναγράφεται στις υπουργικές αποφάσεις τιμολόγησης και οχι η ασφαλιστική τιμή .

Επί θητείας του υπογράφοντος Υπουργού έγινε η μεγαλύτερη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στην ιστορία της χώρας. Παρέλαβε 321 εκατομμύρια ευρώ το μήνα και παρέδωσε 189 εκ ευρώ το μήνα. Σήμερα η δαπάνη τρέχει πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ το μήνα για τον ΕΟΠΥΥ .