Την σιωπή της κυβέρνησης για τις προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις του Νίκου Τόσκα για το Πυροσβεστικό Σώμα  καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία μέσω της δήλωσης του εκπροσώπου Τύπου Βασίλη Κικιλία. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να λάβει θέση στο θέμα και να υιοθετήσει ή να καταδικάσει τις δηλώσεις του υπουργού του. «24 ώρες μετά τις προσβλητικές δηλώσεις του κ. Τόσκα κατά των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, η Κυβέρνηση σιωπά» αναφέρει στην δήλωσή του και συνεχίζει:

« Οι Έλληνες πυροσβέστες, σύγχρονοι ήρωες στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς ατομικά μέσα προστασίας και με πεπαλαιωμένο εξοπλισμό, σώζουν ζωές, προστατεύουν περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας.   Ο κ. Τόσκας, όμως, τους κατηγορεί για ανεπάρκεια!

Ο ίδιος υπήρξε υψηλόβαθμος στρατιωτικός, αλλά - όπως φαίνεται - δεν έμαθε ποτέ ότι την αποτυχία την αναλαμβάνει ο στρατηγός και δεν τη φορτώνει στους στρατιώτες του.   Καλούμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει: Υιοθετεί ή καταδικάζει τις δηλώσεις Τόσκα;».