Ένα ακόμη δείγμα της αποφασιστικότητας και της αντίληψης απέναντι στα θέματα της πολιτικής και της οικονομίας μας έδειξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την καπνοβιομηχανία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ. Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον συγκεκριμένο επιχειρηματία όταν εκείνος του εκμυστηρεύτηκε το σχέδιό του για την μεγάλη επένδυση που ξεκινούσε στον Ασπρόπυργο. Με δισταγμό, επιφύλαξη και δυσπιστία αντιμετώπισε την συγκεκριμένη επένδυση ο πρωθυπουργός όταν άκουσε το σχέδιο ύψους 300 εκτομμυρίων ευρώ από τον ίδιο τον επιχειρηματία. Μάλιστα, όταν τελείωσε η συνάντησή τους, ρώτησε τον συνεργάτη του  στο Μαξίμου, Δημήτρη Τζανακόπουλο: «Είσαι σίγουρος ότι δεν μας κοροϊδεύει;»  

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της Παπαστράτος, περιέγραψε το πώς είχε αντιμετωπίσει τότε τον επιχειρηματία, όταν εκείνος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για να τον ενημερώσει ότι σχεδιάζει να κάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ο ίδιος ομολόγησε σήμερα, μόλις τελείωσε η συνάντηση, γύρισε και είπε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τότε διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, «είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει;».  

Σήμερα, πάντως, κατά τη επίσκεψή του, χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία την επένδυση και τη δημιουργία 300 θέσεων εργασίας. «Αποφάσισε να εμπιστευθεί τον Έλληνα εργαζόμενο και κυρίως να εμπιστευθεί την προοπτική που μπορεί να έχει αυτή η χώρα, να εμπιστευθεί το μέλλον της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός για την εν λόγω βιομηχανία και εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του που δικαιώθηκε αυτή η απόφαση υψηλού ρίσκου, διότι ελήφθη το 2015, σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, αφού η οικονομία και η χώρα «είχε υποστεί μια τρομακτική αποεπένδυση από το 2010 και μετά», όπως είπε.   Με την ευκαιρία, ευχήθηκε να πράξουν κι άλλοι επιχειρηματίες κάτι ανάλογο. Ίσως με την ελπίδα και ο ίδιος να αντιμετωπίσει διαφορετικά και με μεγαλύτερη πίστη την διάθεση επιχειρηματιών Ελλήνων και ξένων που θέλουν να επενδύσουν στην χώρα μας.