Την ατζέντα της πολιτικής του διακυβέρνησης παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνάντηση με τους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της Πειραιώς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε σε σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης και όσα επιχειρεί τόσο στον τομέα της οικονομίας, της ανάπτυξης, αλλά και στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο της παρουσίασης της πολιτικής ατζέντας της ΝΔ τόνισε την ανάγκη για ένα κόμμα αξιόπιστο που με την διακυβέρνηση του θα βγάλει την Ελλάδα από την απομόνωση και κάτι τέτοιο μπορεί να το εγγυηθεί η Νέα Δημοκρατία. Τέλος, κάλεσε τους τομεάρχες της ΝΔ να εστιάσουν τόσο στα μεγάλα θέματα της χώρας, όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών και κυρίως εκείνων που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.  

Στην σχετική ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς η Ελλάδα είναι σήμερα μια θλιβερή εξαίρεση. Η ευρωζώνη αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς απ’ ότι αναμενόταν. Σίγουρα λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας ο τουρισμός πάει καλά. Όμως αυτό δεν φτάνει. Οι εκτιμήσεις για το μέσο ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα έχουν πέσει. Όσο πέφτει η ανάπτυξη, αυξάνουν οι φόροι». Ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ απομακρυνόμαστε από την ανάπτυξη και την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση με κορμό την Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί την αλλαγή και στην σταθερότητα. Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να αποκρύψει την πραγματικότητα με κάθε τρόπο και φυσικά με νέα ψέματα».  

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια απέναντι στους εμπρησμούς που έπληξαν την χώρα, αλλά και για τα λάθη απέναντι στα θέματα της Παιδείας. «Παρακολουθήσαμε με άθλια επικοινωνιακή της κυβέρνησης να παίζει παιχνίδια στην πλάτη της νέας γενιάς». Αναφερόμενος στο νόμο Γαβρόγλου για τα πανεπιστήμια ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ακόμη και την κατακραυγή προσπάθησαν να την καλύψουν στα μάτια της αριστερής πελατείας τους δείχνοντας ανοχή ακόμη και για όσους τα σπάνε και βανδαλίζουν».  

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε επίσης πως «αυτή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα, τίποτα όμως δεν κάνει για την ζωή των Ελλήνων. Δεν είναι μόνο τα ψέματα τα οποία ειπώθηκαν το 2014 με το σκίσιμο των μνημονίων και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Είναι και τα ψέματα που ακούστηκαν ακόμη κι όταν τελείωσαν οι αυταπάτες».  

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ

Τα ψεύδη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά αναφερόμενος στη ΔΕΘ. «Ξέρουμε τι θα πουν πάλι. Ψέματα. Θα τάξουν δουλειές, θα μιλήσουν για ανάπτυξη, θα στήσουν και φιέστες για τις επενδύσεις που εμείς δρομολογούσαμε και αυτοί αρνούνταν για χρόνια. Ας το κάνουν έστω και με τον τρόπο αυτό, γιατί είναι θετικό να γίνονται επενδύσεις στη χώρα μας.  

«Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν»

Καυστικός ήταν ο κ. Μητσοτάκης στην κριτική του για την κυβέρνηση: «Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί. Δοκιμάστηκε και απέτυχε. Το μόνο που τους απέμεινε είναι οι καρέκλες τους. Η τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική για την πατρίδα μας. Εμείς δεν θα ρίξουμε νερό στο μύλο όσων θέλουν να ξεπλύνουν τις αποτυχίες τους. Το δικό μας βλέμμα είναι το μέλλον. Εμείς θέλουμε να δώσουμε προοπτική στα νέα παιδιά κι όχι να διχάσουμε τους Έλληνες»  

«Είμαστε ένα ανοικτό κόμμα»

Απευθυνόμενος προς τους τομεάρχες της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: Είμαστε ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία. Δεν μας νοιάζει τι ψήφισε κάποιος χθες. Θέλουμε να δώσουμε στην χώρα μας ελπίδα και προοπτική για ένα ασφαλές αύριο. Η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση πρέπει όλοι να κάνουμε υπερβάσεις όπως όλοι οι πολίτες». Ζήτησε παράλληλα από τα στελέχη και τους παρόντες να προβληματιστούν για τις λύσεις που πρέπει να δοθούν σε καυτά ερωτήματα και ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. «Θα πρέπει να δούμε με πιο τρόπο θα γράψουμε εμείς την δική μας ιστορία. Καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι την πολιτική μας ατζέντα. Θέλω να είμαστε όλοι ακόμη πιο παρεμβατικοί. Να εστιάζουμε την κριτική μας αλλά και τις προτάσεις μας σ’ αυτά που απασχολούν τους πολλούς, αλλά κυρίως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Η ανεργία, οι φόροι, η δημόσια υγεία, η παιδεία.

Τους πολίτες που δεν μπορούν να ξεφύγουν και να βρουν καταφύγιο στην ιδιωτική εκπαίδευση και υγεία. Τον τελευταίο χρόνο καταθέσαμε πολλές θετικές προτάσεις. Φέτος στη ΔΕΘ θα μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και πώς η πατρίδα μας θα βρει την θέση που της αξίζει. Στόχος μας είναι να κάνουμε την ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Να ζωντανέψει και πάλι η ελπίδα. Οι πολίτες ωστόσο γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση που όταν δεν ψεύδεται διχάζει κι όταν δεν διχάζει λασπολογεί.

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος. Πιστεύω στους Έλληνες, αξίζουμε και μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα και πιο δυνατά και να πιστέψουμε στις αστείρευτες δυνατότητες της πατρίδας μας.