Με βασικό αφήγημα την καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη και έχοντας ως άσσο στο μανίκι του μικρές φοροελαφρύνσεις που ως ένα βαθμό θα λειτουργήσουν αντισταθμιστικά στις μειώσεις των συντάξεων το 2019 θα προσέλθει στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Μετά μάλιστα τις συναντήσεις που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους υπουργούς της κυβέρνησης του όπου τον ενημέρωσαν για την πορεία του έργου που έχουν αναλάβει καθώς και για τις προτεραιότητες που έχουν θέσει για το επόμενο διάστημα, οι στενοί του συνεργάτες άρχισαν να γράφουν και να σβήνουν την ομιλία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

Στο αφήγημα της επιστροφής στην κανονικότητα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περιγράψει όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένα τον «οδικό χάρτη» για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο. Παράλληλα θα αναφερθεί στα «κέρδη» που θα αποκομίσει η Ελλάδα από τη «νέα σελίδα» που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ με την έξοδο από την επιτροπεία ενώ θα επισημάνει ότι μέσα από την δίκαιη ανάπτυξη θα επιτευχθούν η αναδόμηση του κράτους πρόνοιας, οι επενδύσεις, οι περισσότερες κοινωνικές παρεμβάσεις, η καταπολέμηση της ανεργίας, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί ακόμα στη Συνταγματική Αναθεώρηση, στις αλλαγές στους δήμους και στις περιφέρειες με τον νέο Καλλικράτη.

Φυσικά ο Αλέξης Τσίρας δεν θα παραλείψει να κάνει αναλυτικό απολογισμό του κυβερνητικού έργου με παράθεση στοιχείων και αριθμών. Πρόθεση του είναι να συγκρίνει τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων με τα όσα φέρνει σε πέραση δική του σε μια προσπάθεια να απαντήσει συνολικά στις κατηγορίες της ΝΔ .

Εν τω μεταξύ το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται για την επίσκεψη του Μανουελ Μακρόν καθώς τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν και πάλι στην Αθήνα ενώ ο πρωθυπουργός συνεχίζει τι επισκέψεις του σε χώρους παραγωγής. Σήμερα μάλιστα θα βρεθεί στο εργοστάσιο «Παπαστράτος».