Στοιχεία-φωτιά περιλαμβάνονται στη νέα αίτηση αποφυλάκισης του ισοβίτη, σε πρώτο βαθμό, Ευθύμιου (Μάκη) Γιαννουσάκη σχετικά με τις πιέσεις που δέχθηκε για να εμπλέξει στην υπόθεση του «Noor One» τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως αποκάλυψε η «Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

«Είναι γνωστό τοις πάσι πλέον, μετά και τα τελευταία στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες, ότι έχω πέσει θύμα εκβιασμού από ένα σύστημα ουσιαστικά παρακράτος» αναφέρει στη νέα αίτησή του ο ισοβίτης και ξετυλίγει αναλυτικά σε 114 σελίδες το κουβάρι της σκανδαλώδους υπόθεσης, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Βάσω Παλαιού.

Συγκεκριμένα, στη νέα αίτησή του, που κατέθεσε διά των πληρεξουσίων δικηγόρων του, Γιάννη Γλύκα, Φίλιππου και Χριστόδουλου Φίλια, ο Μ. Γιαννουσάκης αποκαλύπτει νέες άγνωστες πτυχές της υπόθεσης και περιγράφει αναλυτικά τον ρόλο του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Τζίβα, του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση.

Ενα από τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία που αποκαλύπτει ο κρατούμενος των φυλακών Χαλκίδας στη νέα αίτηση αποφυλάκισης, που θα συζητηθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Πειραιά το φθινόπωρο, αφορά ραντεβού που φέρεται να είχε κλείσει ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

*Περισσότερα στην Ελευθερία του Τύπου που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας