Την παραίτηση του προέδρου του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ζητά με ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε και αναφερόταν σε δημοσκόπηση που έχει στην διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου.
«Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απέδειξε σήμερα, για μια ακόμη φορά, ότι λειτουργεί μόνο ως φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου.Ο ξεπεσμός του στα αχνάρια της Ε.Ρ.Τ. δεν έχει προηγούμενο» αναφέρερει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Το Πρακτορείο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη και δεν μπορεί να λειτουργεί ως παραμάγαζο κανενός σημειώνει η Νέα Δημοκρατία και καλεί την διοίκηση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση που επικαλείται.
«Σε διαφορετική περίπτωση ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου» καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ πραγματοποιήθηκε δημοσκόπηση μετά το πρόσφατο περιφερειακό συνέδριο και αποτυπώνει και την επίδραση που αυτό είχε στην τοπική κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας.
Στις πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ γινόταν λόγος για πολύ μικρό προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου στα όρια του στατιστικού λάθους και προβάδισμα Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό.