Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
qnls02cesmxw5clkayra
Πολιτική

Καρφιά κατά της κυβέρνησης από τη Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ

Αποστάσεις από τους χειρισμούς σε Ελληνικό, Δικαιοσύνη και αλλαγές στην Παιδεία

Αυστηρή κριτική για την «αδικαιολόγητη» όπως την αποκαλεί καθυστέρηση της επένδυσης στο Ελληνικό, για την επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση στα δημοτικά αλλά και για την αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη, ασκεί με ανακοίνωσή της η Σοσιαλιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κάνει ακόμα λόγο για «συνεχή φτωχοποίηση του ελληνικού λαού».
Η Σοσιαλιστική Τάση, ζητεί, για μια ακόμη φορά όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου μέσα στο 2017 και την αλλαγή του καταστατικού, ώστε να γίνει άμεση εκλογή από τη βάση, με ελεύθερη συμμετοχή, των κορυφαίων κομματικών οργάνων (κεντρικής επιτροπής και προέδρου).

Σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη καλεί την κυβέρνηση να μπει σε σοβαρό διάλογο με τις δικαστικές ενώσεις και τους δικηγορικούς συλλόγους για να δρομολογηθούν ρεαλιστικές λύσεις στο πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της, ζητώντας να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουν οι «άγονες φραστικές αντιπαραθέσεις».
Σχετικά με το ζήτημα των σημαιοφόρων η Σοσιαλιστική Τάση υπογραμμίζει ότι «η ανάπτυξη επίσης προϋποθέτει αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και αυτό με τη σειρά του απαιτεί την προώθηση της αξιοκρατίας. Οι τελευταίες αποφάσεις για την σημαία στα σχολεία, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, δεν συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση».


Το κείμενο υπογράφουν οι: Κώστας Χρυσόγονος, Στάθης Πανταζής, Μαρία Πετράκη, Νικήτας Μπαριτάκης, Παύλος Τριανταφύλλου, Ευθύμιος Ευθυμιάδης, Ράνια Σταυροπούλου, Αντώνης Κοκορίκος, Ειρήνη Βασιλάκη, Ελένη Παπαδοπούλου και Γιάννης Αντώνενας