Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες από τη Βουλή ήταν ίσως το πιο δηλωτικό της μνημονιακής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ. Οχι μόνο για την ουσία των ρυθμίσεων που περιελάμβανε, όσο για το ότι ο κορμός του απετελείτο από ρυθμίσεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση «πολεμούσε» με πάθος. Η επιβεβαίωση δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση νομοθετεί όσα ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε ως αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Λυκουρέντζου για την «Ελευθερία του Τύπου», στο νομοσχέδιο συμπεριελήφθησαν τέσσερις κομβικής σημασίας ρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν πιστή αντιγραφή και συνέχεια νομοσχεδίων τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2012-2014 είχε καταψηφίσει.

Μοιάζει σουρεαλιστικό, αλλά ειδικά στην περίπτωση του άρθρου 34, το οποίο επεκτείνει τις ρυθμίσεις του Ν. 4270/2014 για τη δημοσιονομική πειθαρχία και το δημόσιο λογιστικό, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν ο ίδιος ο νυν υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ζητούσε να καταψηφιστεί.

Μιλώντας στην «Ελευθερία του Τύπου», ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας σχολίασε: «Οι κόκκινες γραμμές έσβησαν ξαφνικά. Τέσσερις νόμοι που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει ως αξιωματική αντιπολίτευση, σήμερα τους υιοθετεί, τους ενισχύει και τους εμπλουτίζει. Αποδεικνύεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι οι ψευδαισθήσεις, οι αυταπάτες και τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια».

*Περισσότερα στην Ελευθερία του Τύπου που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας