Με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος θα επιχειρήσει να αναδείξει ως επιτυχία την έξοδο στις αγορές και να τονώσει το ηθικό των στελεχών του κόμματος για την επόμενη φάση της ελληνικής οικονομίας. Θα προσπαθήσει δηλαδή να παρουσιάσει το αφήγημα ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. 

Ωστόσο, δεν θα λείψουν οι γκρίνιες στη διάρκεια των διήμερων εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς τα στελέχη του κόμματος που έχουν επαφή με τους ψηφοφόρους γνωρίζουν ότι το αφήγημα της εξόδου στις αγορές δεν «περνάει» στους πολίτες, που κοιτούν μόνο τις άδειες τσέπες τους και πόσο δύσκολα τα φέρνουν βόλτα.

Επιπλέον, η γκρίνια αναμένεται να εστιαστεί στο Καμμένος Gate, καθώς η υπόθεση αυτή έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται ότι ο κυβερνητικός εταίρος στηρίζεται από τον Αλέξη Τσίπρα για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Πάνου Καμμένου μπορεί να συμπαρασύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα βράχια.

Σε αυτό το κλίμα, αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με θέμα:  «Πολιτικές εξελίξεις και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ»

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξουν σήμερα με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 28 Ιουλίου

Έναρξη: 19:30 Μέγαρο Μουσικής - Αίθριο των Μουσών (είσοδος από τον κήπο)

Σάββατο 29 Ιουλίου

10:00 – 20:00 Wyndham Grand Hotel Πλατεία Καραϊσκάκη