Η χθεσινή δήλωση του προέδρου της ΝΔ από την Ιχθυόσκαλα της Καβάλας περικλείει τη στρατηγική αποδόμησης της κυβερνητικής προπαγάνδας σχετικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν μεσολαβήσει τρία χαμένα χρόνια. Για να το πω παραστατικά, είμασταν στον πρώτο όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και κάποιοι πανηγυρίζουν γιατί καταφέραμε να επιστρέψουμε στο ισόγειο» ήταν μεταξύ άλλων η φράση που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι στο επικοινωνιακό επιτελείο έχουν επιλέξει να περιγράψουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μέσω ενός θεωρήματος που παραπέμπει στο ...ασανσέρ. Για να είμαστε, όμως, ακριβής ο πρώτος που χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη φράση ήταν ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της «γαλάζιας» Πολιτικής Επιτροπής. Μετά ακολούθησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και χθες ο κ. Μητσοτάκης.

Το «γαλάζιο» επικοινωνιακό επιτελείο έχει εδω και καιρό εστιάσει στα τελευταία χαμένα τριά χρόνια. Για το λόγο αυτό θέλοντας να επισημάνει ότι η ΝΔ ασκει σοβαρή αντιπολίτευση έχει κατ' επανάληψη υπογραμμίσει ότι κάθε βήμα σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα είναι καλοδεχούμενο. Από την άλλη, τα τελευταία εικοσιτετράωρα τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και τα στελέχη του έχουν σημειώσει ότι η ΝΔ δεν θα προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις που έκαναν τόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Αλέξης Τσίπρας το 2014, μην υποκύπτοντας στις ...σειρήνες του λαϊκισμού.

«Έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά στο σώμα της πραγματικής οικονομίας. Μια ζημιά που θα πάρει καιρό να την αποκαταστήσουμε. Και μια ζημιά που τελικά θα διορθωθεί μόνο μέσα από μια πολιτική αλλαγή και μέσα από μια Κυβέρνηση, η οποία θα έχει συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου. Για το πώς θα φέρει δουλειές στη χώρα μας, για το πώς θα έρθουν επενδύσεις, για το πώς θα έρθει μια ανάπτυξη, που θα την αισθανθούν όλοι οι πολίτες» τόνισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης σε χθεσινές του δηλώσεις.

Η φράση αυτή του προέδρου της ΝΔ περικλείει ένα άλλο μήνυμα θέλει να περάσει η ΝΔ στην κοινωνκα και αφορά τις ασφυκτικές συνθήκες, οι οποίες δεν επιτρέπουν στους πολίτες να πάρουν ανάσα και, άρα, δεν επιτρέπουν την θρυλούμενη επιστροφή στην κανονικότητα. Ενώ έγινε πιο συγκεκριμένος και σε συζήτηση με πολίτες στην Τ.Ο. Χρυσούπολης της ΝΔ το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Εμείς έχουμε μια άλλη πρόταση για την ανάπτυξη της χώρας. Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Πιστεύουμε στη δυνατότητα του ιδιωτικού τομέα να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης. Έχουμε μια άλλη αντίληψη για τον πρωτογενή τομέα… Θέλουμε έναν πρωτογενή τομέα ο οποίος θα εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει αρκετές επαφές για ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης είχε συζήτηση με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της Καβάλας.

Οι εξορμήσεις του κ. Μητσοτάκη στην περιφέρεια εν μέσω θέρους στέλνουν και άλλα μηνύματα στα κομματικά στελέχη της ΝΔ ώστε να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμόυητα προκειμένου κατά βάση να μεταφέρουν το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πόρτα-πόρτα, ενώ παράλληλα έχει καλέσει τα στελέχη του να διατηρούν τις πόρτες της παράταξης ανοιχτές, ώστε και πολίτες που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ ΝΔ να στηρίξουν το κόμμα. Όχι γιατί θα έχουν απογοητευτεί απλώς από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί θα πιστεύουν στο σχέδιο που καταθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.