Την άποψη ότι «H έξοδος της χώρας στις αγορές δεν έρχεται σαν πυροτέχνημα αλλά με βάση μια σειρά αποφάσεις που έχουν ληφθεί και στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνή κέντρα σε σχέση με την ίδια την οικονομία της χώρας», σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ».

Και πρόσθεσε ότι «Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό να είναι ένα προσθετικό στοιχείο στην όλη προσπάθεια, ώστε το καλοκαίρι του 2018 η χώρα να βγει από την επιτροπεία που σημαίνει ότι μπαίνουμε σε ένα δρόμο να βγούμε από την κρίση», διευκρινίζοντας ότι «στις τράπεζες δώσαμε 5 δις. Τα 20 θα αφαιρεθούν το 2018».

Αναφορικώς με τη δραστηριότητα του Ν.Παππά και απαντώντας σε σχετική ερώτηση περί του αν το κράτος μέσω αυτού προσπαθεί να ελέγξει το πως συναλλάσσονται οι ιδιώτες, ο ΑΝΥΕΘΑ σημείωσε ότι «η δουλειά του υπουργείου του Νικου Παππά είναι να ψηφιοποιεί τη λειτουργία των κοινωνικών και των κρατικών σχέσεων, ώστε να υπάρχει αυτή η διαφάνεια. Άρα συνεργάζεται με όλα τα άλλα υπουργεία αλλά και με τους κοινωνικούς θεσμούς σε αυτή την κατεύθυνση».

Σε άλλο σημείο της συνεντεύξεώς του και απαντώντας στο ερώτημα περί του σημερινού tweet του Γιάνη Βαρουφάκη που λέει «ή ζητήστε συγνώμη από Σαμαρά, Στουρνάρα ή σταματήστε τους πανηγυρισμούς περί εξόδου στις αγορές», ο Δ.Βίτσας ξεκαθάρισε ότι «οι πολιτικές επιλογές που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του είναι ξεκάθαρες και τις ξέρει όλος ο κόσμος. Δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης. Το να προσπαθεί κάποιος να ξαναδικαιώσει τον εαυτό του, μιλάω για τον Γιάνη Βαρουφάκη, δικαίωμά του είναι, αλλά κρίνεται για αυτό που κάνει».