Σαφώς και σκοπεύουμε να επιμείνουμε στη στάση μας αυτή, να καταγγέλλουμε δηλαδή την κυβέρνηση για διάφορες θεσμικές εκτροπές και προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού της δικαιοσύνης, τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο τομεάρχης της ΝΔ επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή, η στάση της κυβέρνησης και οι συμπεριφορές στελεχών της αποτελούν ευθύτατο κίνδυνο όχι για την ποιότητα της δημοκρατίας αλλά για τη βιωσιμότητά της».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν σκέψεις στο επιτελείο σας για αλλαγές ακόμα και στον τρόπο που θα εκλέγεται η ηγεσία της δικαιοσύνης, ο τομεάρχης δικαιοσύνης της ΝΔ σημείωσε ότι «αυτά τα έχουμε εκφράσει ως σκέψεις θα αποτυπωθούν και στις προτάσεις της ΝΔ όταν έρθει η ώρα, στη συνολική κυβερνητική της πρόταση, με ειδική αναφορά στον τομέα της δικαιοσύνης ο οποίος είναι ένας τομέας που χρειάζεται πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις».

Σχετικά με την ανταλλαγή βολων μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων της δικαιοσύνης, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Έχω πει ότι καλό θα ήταν η συζήτηση για τη δικαιοσύνη να μην αναλώνεται σε ανταλλαγές ανακοινώσεων με αφορμή τις καθημερινές πλέον επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών προς τους δικαστές αλλά στις προτάσεις για τη μεταρρύθμιση τη συνολική για τη δικαιοσύνη, στην ουσία της, στον τρόπο που λειτουργεί».

Ο ίδιος ανέφερε: «Ο κ. Αθανασίου ήταν ένας δικαστής που πολιτεύτηκε. Είναι πολύ διαφορετικό, όταν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου 10 ημέρες μετά την λήξη της υπηρεσίας της της θητείας της να μεταφερθεί ως στέλεχος στο γραφείο του πρωθυπουργού».

Περίεργοι οι ρόλοι της Τζίβα και του Χριστοφορίδη

Ο τομεάρχης της ΝΔ επισήμανε σχετικά με την υπόθεση NOOR1, ότι η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα «έχει ήδη μεταφερθεί στο εφετείο Καλαμάτας και εν τούτοις παραμένει εκεί που ήταν και αν αναρωτιέμαι να κάνει τι...» 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Περίεργοι οι ρόλοι τόσο της Τζίβα όσο και του Χριστοφορίδη.

Ο ίδιος σημείωσε: «Όλα αυτά τα έχουμε διατυπώσει τόσο στην επίκαιρη επερώση. Δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για το ρόλο των προσώπων αυτών στη συγκεκριμένη υπόθεση. Και το μεγάλο ζητούμενο είναι κατά πόσο ο ρόλος τους αυτός συνετέλεσε ή συντελεί έτσι ώστε να πάρει συγκεκριμένη κατεύθυνση και να εμπλακούν ή να ενοχοποιηθούν άλλα πρόσωπα και πιο συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης.

»Εκεί εστιάζουμε όλη μας την παρέμβαση θεωρούμε ότι όλο αυτό το πακέτο αποτελεί μια εντελώς αντιθεσμική παρέμβαση τόσο από την πλευρά του Υπουργού Άμυνας που εμφανίζεται ως ο διαμεσολαβητής όλων αυτών των επαφών με τον ισοβίτη και επομένως όλα αυτά πρέπει να ελεγχθούν εξονυχιστικά».