«Λάδι στη φωτιά» της πρωτοφανούς κρίσης με τη Δικαιοσύνη επέλεξαν να ρίξουν Μαξίμου και Κουμουνδούρου, επιβεβαιώνοντας όσους εξ αρχής υποστήριζαν ότι η ακραία σύγκρουση με τους λειτουργούς της Θέμιδας συνιστά επίσημη κυβερνητική «γραμμή» που εντάσσεται, σύμφωνα και με όσα καταγγέλλονται από την αντιπολίτευση, σε οργανωμένη απαξίωση των θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως επαγγελματικό σωματείο, καλό θα ήταν να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της Ν.Δ.», απάντησε το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωσή του το Μαξίμου αναφέρει ακόμη πως «η ίδια η Ν.Δ. όμως και ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν ευθέως για τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη: Έδωσε ο κύριος Αθανασίου χάρη σε έμπορο κοκαΐνης; Ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη συνεργάτες του μετά από καταθέσεις για πιθανό χρηματισμό;».
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε πως θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη.
«Για τις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και των οργάνων του, η απάντηση είναι μία: Άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη για μια ακόμα φορά» ανέφερε στην ανακοίνωσή του.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός.

Σχολιάζοντας η Νέα Δημοκρατία την ανακοίνωση των δικαστικών έκανε λόγο «ισχυρό μήνυμα εγρήγορσης προς όλους τους Έλληνες πολίτες». Και πρόσθεσε: «Όταν οι Έλληνες δικαστές αισθάνονται διαρκείς παρεμβάσεις από την κυβερνητική εξουσία, η Δημοκρατία στη χώρα μας δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο». Ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «να συνειδητοποιήσει τις βαριές του ευθύνες και να σταματήσει τον ολισθηρό δρόμο της χειραγώγησης της ελληνικής Δικαιοσύνης».
«Με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας στον τόπο», υπογράμμισε από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας «καθεστωτικές λογικές και πρακτικές» που δεν αφορούν μόνο τη Δικαιοσύνη αλλά κάθε ανεξάρτητη αρχή και εξουσία.

Και μόνο η σύγκριση της Ελλάδας με την Τουρκία του Ερντογάν και την Πολωνία συνιστά ένα ηχηρό σήμα για το οποίο δεν επιτρέπεται σε καμιά δημοκρατική δύναμη να αδιαφορήσει ανέφερε το Ποτάμι. Και απαίτησε «να ξηλωθούν οι παρακρατικοί μηχανισμοί» τους οποίους κατήγγειλε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. «Τα σχέδια που παραπέμπουν σε αυταρχικά καθεστώτα δεν πρέπει να περάσουν», κατέληξε η ανακοίνωση της Σεβαστουπόλεως.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από δικαστές και εισαγγελείς: Η κυβέρνηση μας θέλει ως κυβερνητικό μηχανισμό