Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει, για δεύτερη φορά το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό θέμα την σύσταση εξεταστικής επιτροπής που προτείνει η ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο με αφορμή τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ε.Γιαννουσάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο κορυφαία στελέχη της ΚΟ έπεσήμαιναν ότι «δεν θα μπούμε σε μια προπαγανδιστική λογική και στον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που θέλει να προκαλέσει η ΝΔ», εκφράζοντας μάλιστα την βεβαιότητα πως δεν θα υπάρχουν διαρροές κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας.

Ήδη από κυβερνητικής πλευράς έχουν επιλεγεί τα πρόσωπα τα οποία θα αναπτύξουν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης την Παρασκευή. Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο Σπύρος Λάππας ενώ χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου έχει αναλάβει ο Νίκος Παρασκευόπουλος.
Μεταξύ των βουλευτών που θα τοποθετηθούν θα είναι ο Βασίλης Τσίρκας, η Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο Γιάννης Θεοφύλακτος κ.α. Όπως είναι φυσικό το λόγο θα πάρει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Εν τω μεταξύ στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος εγκρίθηκε το τελικό κείμενο εισήγησης που θα τεθεί προς ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του Σάββατου.

«Με δεδομένο ότι βγαίνουμε από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο και με την οικονομία να γυρίζει σελίδα έχουμε την δυνατότητα να περιγράψουμε το δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια» επεσήμανε στην συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας , υπογραμμίζοντας το θετικό έργο που έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι των συζητήσεων μπήκε ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιηθούν τα θετικά σημεία της συμφωνίας με τους δανειστές, αλλά και οι δυνατότητες που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία, με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να εστιάζουν στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό επίπεδο.

Οι συζητήσεις κινήθηκαν σε χαμηλούς τόνους αλλά παρ όλα αυτά εκφράστηκε η άποψη από στελέχη της ομάδας των 53 ότι ο «ο απολογισμός δεν είναι ιδιαίτερα ειλικρινής, καθώς δεν αναφέρει ότι κάναμε σοβαρές υποχωρήσεις».

Ακόμα τα ίδια στελέχη επεσήμαναν ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν υποστεί τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, όπου πρέπει να κατευθυνθεί το πλεόνασμα της ανάπτυξης, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στη μείωση της ανεργίας υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να συνοδεύεται με προσπάθεια για σταθερές θέσεις εργασίας».

Στο «στόχαστρο» των «53+», σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να βρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, καθώς στελέχη της τάσης υποστηρίζουν πως επιχειρείται άμβλυνση κάποιων γωνιών του νόμου Παρασκευόπουλου όσο και ο Γιάννης Μουζάλας για σημεία της μεταναστευτική πολιτικής που ακολουθείται