Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα ενημερώσει σήμερα στις 5:00 το απόγευμα τους εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Τρεις μέρες μετά την αποτυχημένη συνάντηση της πενταμερούς Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία, ο κ. Κοτζιάς συγκαλεί το ΕΣΕΠ για να ενημερώσει και επίσημα ότι η Ελλάδα κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να συμβάλει με όλους τους δυνατούς τρόπους στη λύση του προβλήματος. 

Ο υπουργός Εξωτερικών θα αναφερθεί σε αυτές τις προσπάθειες και στην αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας η οποία, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο το ΥΠΕΞ, διέψευσε όσους είχαν ελπίσει ότι κάτι θα άλλαζε στη στάση της, οδήγησε σε αδιέξοδο και τίναξε στο αέρα τη Διάσκεψη, αποκαλύπτοντας και επιβεβαιώνοντας τις πραγματικές της προθέσεις που στρέφονται ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Ο κ. Κοτζιάς θα αποσαφηνίσει επίσης ότι παρά τη μη επίτευξη του στόχου, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται ανυποχώρητα με όλα τα μέσα που διαθέτει, για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.