«Ο Ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Αλυσοδέσατε τη χώρα με την συμφωνία αυτή. Μας βάλατε τη θηλιά στο λαιμό» ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο βήμα της Βουλής στην συζήτηση για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης.

Η κ. Γεννηματά μίλησε για τις αποτυχίες της κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ για την έξοδο από τα μνημόνια που υποστηρίζει η κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά σημείωσε, στην ίδια τακτική με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι οι ήττες της κυβέρνησης σημειώνουν σκορ 5-0, καθώς κανέναν από τους στόχους δεν κατάφερε η κυβέρνηση να επιδιώξει.  " Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πέτυχε τίποτα.  Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κοστίζει πολύ ακριβά σ' αυτόν τον τόπο. 

Υπόθεση Καμμένου

Η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στα θέματα της επικαιρότητας και ειδικότερα στο θέμα της παρέμβασης του Πάνου Καμμένου στα θέματα δικαιοσύνης, ανέφερε: Είναι πολιτική κατάντια να επιτίθεστε στους πολιτικούς σας αντιπάλους.   Ο κ. Καμμένος  συνομιλεί με ισοβίτη και η κυβέρνηση τον καλύπτει πλήρως. Γνωρίζει ή όχι το περιεχόμενο των συνομιλιών ο κ. Πρωθυπουργός. Εδώ πρόκειται για κατάχρηση εξουσίας. Αν δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών, τότε πώς τον καλύπτει; Η υπόθεση αυτή θα σας κατατρέχει. Πέρα από τον αρμόδιο υπουργό θα κατατρέχει και τον Πρωθυπουργό που δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση. Η λύση περνάει μέσα από εκλογές. Όσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο.