Η απόφαση του Γιάννη Ραγκούση να παραστεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έπειτα από το άνοιγμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, έφερε αντιδράσεις στο εσωτερικό του φορέα «Ώρα Αποφάσεων».

Συγκεκριμένα, τα υπόλοιπα ιδρυτικά στελέχη της κίνησης, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διαγραφή του πρώην υπουργού, τονίζοντας πως η «Ώρα Αποφάσεων» εκφράζεται ενιαία και τοποθετείται συλλογικά, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση του κ. Ραγκούση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Ώρας Αποφάσεων»:

«Η Ώρα Αποφάσεων έχει συγκεκριμένες θέσεις, εκφράζεται ενιαία και τοποθετείται συλλογικά.
Ο Γιάννης Ραγκούσης επέλεξε να διαφοροποιηθεί. Η απόφασή του να παραστεί και να μιλήσει στο συνέδριο της ΔΗΣΥ είναι φυσικά σεβαστή σε προσωπικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που διέρρηξε τη συλλογική μας λειτουργία προσπαθώντας να προκαταλάβει αποφάσεις. Οι δρόμοι μας χώρισαν.

Οι Ιδρυτές της Ώρας Αποφάσεων
Γιάννης Δατσέρης, Άννα Διαμαντοπούλου, Δημήτρης Κατσαντώνης, Μιλτιάδης Νεκτάριος, Γιώργος Φλωρίδης».

Ο δρόμος προς τη ρήξη των «3»

Μετά την τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά για τη συγκρότηση επιτροπής δεοντολογίας και πιστοποίησης διαδικασιών, που θα αναλάβει να οδηγήσει σε ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς μέχρι τον Δεκέμβριο, ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράτξης που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο ΣΕΦ. 

Η επιτροπή αυτή -η λεγόμενη επιτροπή Αλιβιζάτου- αποτελούσε βασική πρόταση του φορέα «Ώρα Αποφάσεων», ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι ο Γιάννης Ραγκούσης. 

Νωρίτερα, η οργανωτική ομάδα του συνεδρίου είχε προβλέψει θέση για τον πρώην υπουργό Γιάννη Ραγκούση, με τον ίδιο να μην προσέρχεται, τουλάχιστον στην έναρξη των εργασιών.

Καρέκλα με το όνομα του πρώην υπουργού υπήρχε, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.