Τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απελευθέρωση των Εξαρχείων αλλά και την διασφάλιση της ασφάλειας για όλους τους πολίτες επανέλαβε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.   "Με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της συγκέντρωσης των αστυνομικών υπαλλήλων ο κ. Τόσκας, παραδέχτηκε επίσημα ότι υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια. Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες για να έχουμε τα χθεσινά ξανά θλιβερά επεισόδια στην ίδια περιοχή, ξανά με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ξανά με τις ίδιες απώλειες για τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Γι’ αυτό χρειάζεται ένας πρωθυπουργός που θα έχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της", ανέφερε ο κ. Κυρανάκης.  

Ειδική αναφορά έκανε στις εστίες εγκληματικότητας στα Πανεπιστήμια, περιγράφοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από τη Νομική Αθήνας, το Αριστοτέλειο και το Πάντειο όπου δρουν ανενόχλητα εγκληματικές ομάδες. “Οι φοιτητές φοβούνται να μιλήσουν γι αυτά διότι νιώθουν ότι κανείς δεν θα τους προστατέψει”, πρόσθεσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ.  

Για τις δηλώσεις Πολάκη, ο κ. Κυρανάκης σχολίασε: "Ο κ. Πολάκης είναι καλός στην ποίηση, αποτυχημένος σε όλα τα υπόλοιπα".   Έχει συνηθίσει η ελληνική κοινωνία να ακούει την κυβέρνηση να επιτίθεται στη Δικαιοσύνη και το θεωρεί ως κάτι αναμενόμενο. Δεν λειτουργεί έτσι η Δημοκρατία. Η κυβέρνηση οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα, την αρχή διάκριση των εξουσιών και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, είτε διαφωνεί, είτε συμφωνεί" κατέληξε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.