Την απόλυτη ταύτισή του, αλλά και την στήριξή του στον Παύλο Πολάκη έδειξε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο με την επίσκεψή του, μετά από δύο χρόνια, στο υπουργείο Υγείας, αλλά και με τις δηλώσεις που ακολούθησαν.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα με την επίσκεψη του στο υπουργείο Υγείας, όχι μόνο δείχνει την απόλυτη συμπαράστασή του στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη παρά τις επιθέσεις που δέχεται ο δεύτερος, αλλά ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάρει ανοιχτά και θέση σε ένα από τα πολλά μέτωπα που έχει ο κ. Πολάκης αυτό με τους Δικαστές του ΣτΕ. Εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε τα εμπόδια που μας φέρνουν αυτοί που έχουν ιδιαίτερη... στοιχείωση, όπως είπε κατά λέξη κοιτάζοντας τον κ. Πολάκη ο κ.Τσίπρας. Συμπλήρωσε μάλιστα, «πιο δύσοσμες οι αποκαλύψεις στην εξεταστική από τους τόνους των σκουπιδιών, αλλά να δούμε αυτά πως θα μαζευτούν».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο facebook προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Αφορμή ήταν απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τον χρόνο παραγραφής των φορολογικών ελέγχων.  

Με ανακοίνωσή τους οι δικαστές του ΣτΕ επιστρέφουν τα βέλη που δέχτηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κάνοντας λόγο για αστοιχείωτη κριτική που προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες.  

Με την ίδια ανακοίνωση μάλιστα οι δικαστές σημειώνουν ότι όταν τα δημόσια πρόσωπα ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις, επιβάλλεται να έχουν μία υποτυπώδη έστω γνώση των εξελίξεων του νομικού πολιτισμού.

Τοποθέτηση Τσίπρα

Όταν παραλάβαμε τη διακυβέρνηση, το ΕΣΥ ήταν στα όρια της κατάρρευσης, είπε ο πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του, δυόμισι χρόνια μετά, στο υπουργείο Υγείας. Την ίδια διαπίστωση έκαναν τόσο ο υπουργός Υγείας κ. Α. Ξανθός όσο και ο αναπληρωτής κ. Π. Πολάκης. Και οι τρεις παραδέχθηκαν ότι χρειάζονται πολλά βήματα ώστε να αλλάξει η εικόνα στα Δημόσια Νοσοκομεία, πλην όμως – είπαν – ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί και αυτό οφείλεται αφενός μεν στις υπερπροσπάθειες του προσωπικού, αφετέρου δε στη στόχευση διατήρησης και ενίσχυσης του δημοσίου χαρακτήρα της Υγείας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία όπου –όπως είπε – οι αποκαλύψεις είναι πιο δύσοσμες  και από τους τόνους των σκουπιδιών. «Θα δούμε επιθέσεις λάσπης, στοχοποίηση, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρων από συστημικά ΜΜΕ που δεν έχουν κάνει ούτε ένα πρωτοσέλιδο γι αυτά τα θέματα, αλλά όλα θα έρθουν στο φως και όλες οι ευθύνες θα καταλογιστούν  όσο ψηλά κι αν βρίσκονται», είπε, τονίζοντας ότι η εξεταστική θα προχωρήσει σε βάθος χρόνου. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τον χώρο της Υγείας.

Επανέλαβε τα σχέδια για την ανάπτυξη της ΠΦΥ, ενώ ανακοίνωσε και αυτή τη φορά προσλήψεις προσωπικού. Είπε ότι αυτό το διάστημα προσλήφθηκαν 9.000 εργαζόμενοι εκ  των οποίων 3.000 μόνιμοι, και αναμένεται η προκήρυξη 9.500 γιατρών εκ των οποίων 5.000 μόνιμο προσωπικό. Απ’ αυτούς οι 2.000 θα είναι γιατροί. Αναφερόμενος στο φάρμακο, είπε ότι προχωρεί η συγκρότηση επιτροπής αποστολή της οποίας είναι η αξιολόγησης καινοτόμων και ακριβών φαρμάκων. Τα κριτήρια – είπε – θα είναι επιστημονικά και όχι δημοσιονομικά. Ο κ. Τσίπρας μίλησε με απαξίωση για τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία – συνδικαλιστές. Τους χαρακτήρισε «βολεμένους» που «συνδιοικούσαν και στη διαφθορά, οι οποίοι μπορούν να κάνουν συγκεντρώσεις μόνο σε μπαλκόνια παρακείμενων πολυκατοικιών».

Αντίδραση από ΝΔ: «Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μετά την δήλωση στήριξης του Αλέξη Τσίπρα προς τον Παύλο Πολάκη. Με τις ακραίες πολιτικές παρουσίες της κυβέρνησής του επιλέγει να ταυτιστεί ο πρωθυπουργός, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, μετά και την απόλυτη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, στην κόντρα του με τους Δικαστές. «Ο κ. Τσίπρας επιλέγει οριστικά να ταυτιστεί με τις πιο ακραίες πολιτικές παρουσίες της Κυβέρνησής του.  Μετά την στήριξή του στον κ. Καμμένο, σήμερα μας δείχνει ότι είναι ένα και το αυτό με τον κ. Πολάκη.  Επομένως, εκτός από μόνιμη λιτότητα και μόνιμη χυδαιότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.