Έπειτα από δύο ώρες σφοδρής αντιπαράθεσης με βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος και η διευθύνουσα σύμβουλος του υπερταμείου αποκάλυψαν το ύψος της ετήσιας μισθοδοσίας τους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Γιώργος Διαμαντόπουλος λαμβάνει 75.000 ευρώ το χρόνο μεικτά συν κάποιες επιτροπές, ενώ η Ράνια Αικατερινάρη αμείβεται με 270.000 ευρώ το χρόνο μεικτά.

«Οι αμοιβές καθορίστηκαν από το εποπτικό συμβούλιο με βάση έρευνα αγοράς από διεθνή οίκο αξιολόγησης ο οποίος υπολόγισε το εύρος των απολαβών με βάση τα κρατούντα στην αγορά» τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος, ενώ συμπλήρωσε ότι η αμοιβή του είναι το 20% της αμοιβής που έπαιρνε στην εταιρεία Kraft.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά τα μέλη του υπερταμείου είχαν αρνηθεί να απαντήσουν στην ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Σταϊκούρα, για το ύψος της αμοιβής τους.

«Κατ’ ιδίαν θα σας πω το πόσα παίρνω” ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Σταικουρα, ο οποίος απάντησε: «Είναι δυνατόν να το λέτε αυτό να μην μας λέτε την αμοιβή σας;».

«Αυτή είναι η απάντησή μου» επέμεινε ο κ.Διαμαντόουλος ενώ στη συζήτηση παρενέβη και ο προεδρεύον Μάκης Μπαλαούρας: «Δεν είναι σωστή αυτή η απάντηση».

Ακόμη, ο κ. Διαμαντόπουλος κλείνοντας τόνισε ότι «Η αμοιβή μου θα αναρτηθεί στο site της εταιρείας. Έχω ήδη κάνει πόθεν έσχες. Εδώ τελείωσα».

«Αυτή είναι η διαφάνειά σας; Λυπάμαι» ήταν η απάντηση του κ. Σταϊκούρα.