Δεν αποτελεί έγκλημα η συνομιλία καθεαυτή του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Βασίλης Λεβέντης.

«Το να μιλάς μόνο δεν αποτελεί έγκλημα, το αν η συνομιλία αποτελεί ενθάρρυνση σε ψευδομαρτυρία αυτό είναι άλλο ζήτημα. Το αποδεικνύει η ΝΔ αυτό; Σηκώνεται ψηλά ένα θέμα πριν τεκμηριωθεί. Γιατί βιάζεστε; Το θέμα θα πάει προς διερεύνηση. Πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Η δικαιοσύνη θα μας πει αν ο κ. Καμμένος έκανε παράνομη πράξη και όχι ο καθένας από μας να λέει τις απόψεις του. Σε αυτό τον τόπο ο καθένας θέλει την δικαιοσύνη υποχείριό του», εξήγησε ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων.

Εκτίμησε επίσης ότι αν ο Καμμένος φύγει από την κυβερνητική συνεργασία, το κόμμα του θα εξοντωθεί. «Τα σκάνδαλα έτσι όπως είναι δεν είναι και τεκμηριωμένα, οπότε δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι ώστε να φύγουν από την κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο ίδιος ξακαθάρισε πως δεν θα πάρει τη θέση των ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα ταχθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Λεβέντης 40 χρόνια πάλεψε κατά του συστήματος του δικομματισμού. Δεν μπορώ τώρα να πάω να δώσω ψήφο υπέρ του ενός πόλου εκ των δύο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης.

«Φλερτ σύμπραξης η Ένωση Κεντρώων δεν είχε ποτέ με τον κ. Τσίπρα. Εμάς μας έφερε κοντά με τον Σύριζα μόνο η απλή αναλογική. Αν προκύψει κρίση με τους ΑΝΕΛ, θα πάει η Γεννηματά. Η Γεννηματά έχει μάθει να πηγαίνει από δω και από κει να κάνουνε κυβερνήσεις, να παίρνει υπουργεία», τόνισε ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων. «Μην ονειρεύεται ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης ότι θα τους στηρίξω», συμπλήρωσε.