«Ένας εν ενεργεία υπουργός κινδυνεύει σοβαρά με φυλάκιση» είπε νωρίτερα στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην υπόθεση Καμμένου.  

Πρόσθεσε πως ο υπουργός Άμυνας βρίσκεται πολύ μπλεγμένος καθώς χθες στη Βουλή δεν έδωσε απαντήσεις για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο αλλά και για τις συνεχείς παρεμβάσεις του προκειμένου να εμπλέξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor 1.

Ταυτόχρονα διερωτήθηκε εάν ο κ. Καμμένος είχε ενημερώσει για τις τηλεφωνικές του συνομιλίες τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ζήτησε, τέλος,  να ανοίξουν οι λογαριασμοί του λιμενικού ανακριτικού υπαλλήλου για να φανεί τι ειπώθηκε στις συνομιλίες τους.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ήταν σίγουρα ο πιο φοβισμένος Καμμένος όλων των εποχών, καμία σχέση με τον κανονικό Καμμένο που έχει θράσος, φωνάζει, βρίζει και τα λοιπά. Είναι προφανές ότι έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται το πόσο μπλεγμένος είναι. Του έκανα αρκετά κρίσιμα ερωτήματα, σε κανένα δεν απάντησε. Στα δύο βασικά και κρίσιμα ερωτήματα δεν απάντησε, το πρώτο είναι αν συνομίλησε με τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο και την εισαγγελέα κατά τη διάρκεια της ιστορίας, αυτό αν το αποδειχθεί από τις τηλεφωνικές του κλήσεις  σημαίνει  ότι καθοδηγούσε τους ανακριτικούς υπαλλήλους άρα έχει υποπέσει στο αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας και αν είχε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα προηγουμένως. Και αυτό γιατί ο κ. Τσίπρας έχει συναντήσει τον κ.Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από λίγες εβδομάδες όταν κατά την άποψη του κ Καμμένου, ο κ.Μαρινάκης ήταν ήδη εμπλεκόμενος σε εμπόριο ναρκωτικών. Αν πράγματι ο κ.Τσίπρας έβλεπε εις γνώση του έναν έμπορο ναρκωτικών αυτό καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο πρόβλημα θα ήταν για τον κ.Τσίπρα. Δεν απάντησε ο κ. Καμμένος ούτε στο πρώτο ούτε στο δεύτερο, γενικά δεν απάντησε τίποτα. Νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλο μπλέξιμο ο Καμμένος σε αυτή την ιστορία. Είναι η πρώτη φορά στα δέκα χρόνια που είμαι στη Βουλή που αισθάνομαι ότι ένας εν ενεργεία υπουργός κινδυνεύει σοβαρά με φυλάκιση.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το κρίσιμο εδώ είναι η εισαγγελική έρευνα να ζητήσει το άνοιγμα των τηλεφωνικών αρχείων, αν δεν θέλει να το κάνει για τον Καμμένο επειδή είναι υπουργός μπορεί κάλλιστα να ανοίξει του λιμενικού υπαλλήλου και εκεί θα φανεί αν μίλαγε με τον Καμμένο.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η κουβέντα ότι η ΝΔ ταυτίζεται με τον κ. Μαρινάκη είναι γελοία συζήτηση. Ο Τσίπρας πανηγύριζε πέρυσι ότι ο κ.Μαρινάκης έπαιρνε μια από τις τέσσερις άδειες, η κα Δούρου ήταν συνδαιτυμόνας του κ.Μαρινάκη… αυτά μακριά από εμάς. Η ουσία είναι ότι η ΝΔ οφείλει να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, εάν ένας υπουργός εν ενεργεία έχει προσπαθήσει να καθοδηγήσει έναν μάρτυρα και έχει προσπαθήσει να οδηγήσει  όλη αυτή την ιστορία στη σκευωρία αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τη δημοκρατία μας. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΝΔ να το αφήσει να περάσει έτσι.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι υπάρχει ένα κλίμα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης προς τον κ.Καμμένο 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Απογοητεύομαι από τον κ.Κοντονή δεν περίμενα ποτέ να πει αυτές τις βλακείες που είπε και χθες και την Παρασκευή ότι δήθεν ο υπουργός μπορεί να παίρνει τον ισοβίτη, αυτά δεν είναι επιπέδου Κοντονή προφανώς θέλει να κάτσει στην καρέκλα του, αυτό είναι σεβαστό αλλά δεν είναι καλό να γελοιοποιείται ο υπουργός Δικαιοσύνης. Εύχομαι να είναι μόνο αυτό και να μην είναι και ο Κοντονής στο κόλπο… θα φανεί όταν ανοίξουν οι τηλεφωνικές γραμμές. Ο κ.Βούτσης ήταν πολύ προσεκτικός, πάρα πολύ προσεκτικός νομίζω ότι ο κ.Βούτσης αυτό που είπε ότι εφόσον αποδειχθεί ότι ο κ. Καμμένος ενεργούσε προς την εξεύρεση της αληθείας μπορούν να τον υπερασπιστούν αν όμως αποδειχθεί το ανάποδο προφανώς δεν μπορούν να συνεργάζονται πλέον μαζί του. Νομίζω ότι αυτή η υπόθεση θα προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.   Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχω ερώτημα γιατί ο κ. Γιαννουσάκης είναι στις φυλακές Κορυδαλλού που είναι σκληρές φυλακές, όταν αρχίζει να μιλάει με τον Τριανταφυλλόπουλο τον μεταφέρουν στις φυλακές Αυλώνα που είναι οι καλύτερες φυλακές στην Ελλάδα και μετά τον πάνε στις φυλακές Χαλκίδος. Το αν θα καλοπερνάει ή όχι ο Γιαννουσάκης στη φυλακή εξαρτάται από το αν θέλει να βρίζει το Μαρινάκη ή όχι .    

Για τον τρόπο ενέργειας της κας Τζίβα  

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η εισαγγελέας για να βρεθεί εκτός του χώρου που ασκεί την αρμοδιότητά της πρέπει να έχει πάρει άδεια από την Εισαγγελέα Εφετών. Πήρε άδεια;  Όχι .Για να ανοίξει η φυλακή πρέπει να έχει χαρτί, δεν είχε χαρτί η φυλακή δεν άνοιγε, άνοιξε κατόπιν παρέμβασης υπουργού. Τώρα του Κοντονή, του Καμμένου θα φανεί στην πορεία. Τρίτον η εισαγγελέας πήγε στη φυλακή ως μη όφειλε, έμεινε τρεις ώρες αλλά δεν πήρε κατάθεση. Δεν πήρε κατάθεση γιατί προφανώς δεν άκουγε από το Γιαννουσάκη αυτά που είχαν συμφωνήσει άρα όλα αυτά είναι τεράστια ζητήματα που θα διερευνηθούν. Προφανώς και η εισαγγελέας έχει να δώσει πολλές εξηγήσεις με κυριότερη από όλες τι δουλειά είχε να πάει το βράδυ στην Αυλώνα.   

Για τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο  

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ποιος έστειλε έναν ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος μόνο του στη φυλακή να δει το Γιαννουσάκη αφού ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι δεν τον έστειλε το υπουργείο; Πως πήγε μόνος τους; Ποιος τον έστειλε;  

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Υπάρχουν αρκετά κοινοβουλευτικά όπλα ακόμα, έχουμε την  επιτροπή θεσμών και διαφάνειας που σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί για να απαντήσει και ο κ. Καμμένος και ο κ. Γιαννουσάκης ενδεχομένως αν χρειαστεί, και ο ανακριτικός υπάλληλος  αν χρειαστεί. Και βεβαίως αν φανεί ότι ο κ.Τσίπρας εγνώριζε προφανώς θα πρέπει να απαντήσει… όποιοι έχουν συμπράξει είναι όλοι ένοχοι δεν είναι μόνο ο Καμμένος. Αυτά θα τα ξέρουμε όταν ανοίξουν τα τηλεφωνικά αρχεία…  

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα συζητήσει το σενάριο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του κ.Καμμένου  

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτά δεν προαναγγέλλονται στα ραδιόφωνα έχει δρόμο πάντως η εξέλιξη της υποθέσεως, ας μη βιαζόμαστε να παίρνουμε αποφάσεις. Τώρα πρέπει να δούμε τα στοιχεία, τα στοιχεία θα μας καθοδηγήσουν πως πρέπει να γίνει, τώρα το επείγον θέμα και σε αυτό πρέπει να κινηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολύ γρήγορα είναι να ανοίξουν τα τηλεφωνικά αρχεία του κ.Γιαννουσάκη, του Χριστοφορίδη, της κας Τζίβα, του Καμμένου και του Κοντονή. Η Δικαιοσύνη έχει ευθύνη να το κάνει γρήγορα δεν μπορεί να σέρνεται αυτή η υπόθεση, πρέπει να τελειώσει γρήγορα  αλλιώς μπορεί να μολύνει όλο μας το πολιτικό σύστημα.