Μία αγαπημένη συνήθεια του Πάνου Καμμένου και των συν αυτώ του Olympia.gr είναι να επικαλούνται τον Κώστα Καραμανλή, προβάλλοντας το ήθος του πρώην πρωθυπουργού, εκμεταλλευόμενοι όμως το γεγονός ότι από το 2009 δεν έχει σπάσει τη σιωπή του. Μία αναδρομή στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή αρκεί όμως για να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις.

Ο όρος σκάνδαλο τείνει να μεταλλάσσεται όσο περνούν τα χρόνια και έτσι πριν 13 χρόνια ο Σάββας Τσιτουρίδης εξερχόταν του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την υποβολή της παραίτησής του στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.Αιτία;

Η μετεγγραφή του γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τον Δεκέμβριο παραιτείται άλλος ένας υπουργός της κυβέρνησης, ο αείμνηστος Βασίλης Μαγγίνας με το σκάνδαλο να είναι η πολεοδομική νομιμότητα της οικίας του. Όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα της εποχής, κατείχε πολεοδομική άδεια για αναψυκτήριο, βάσει της οποίας είχε χτίσει την κατοικία του στο Κορωπί, σε χωροταξική ζώνη που δεν είναι οικιστική.

Ο κοινός νους λοιπόν μπορεί να φανταστεί που θα βρισκόταν ο Πάνος Καμμένος σε μία κυβέρνηση Καραμανλή, αν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα για παρεμβάσεις του Πάνου Καμμένου στο έργο της Δικαιοσύνης και για την επικοινωνία του με τον καταδικασμένο σε ισόβια για ναρκωτικά, Μάκη Γιαννουσάκη.