«Θέλετε να μας κάνετε να παραδεχτούμε ότι έχουμε οποιαδήποτε σχέση με κακούργους της ηρωίνης, εκτιθεστε έτσι» ανέφερε ο κ. Τζαβάρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε, δε, στον υπουργό Δικαιοσύνης «να μας πείτε ποιο είναι το κενό της αλήθειας· κι αν το ξέρετε και δεν το λέτε, συγκαλύπτετε».

«Μας λέτε λοιπόν», συνέχισε ο κ. Τζαβάρας, «ότι η δικαιοσύνη παρ' όλο που έγιναν προκαταρκτικές και ανακρίσεις, ίσως και έρευνα απο κοινού με αλλά κράτη, κι εσείς λέτε ότι παρ'όλα αυτά υπάρχει κενό αλήθειας κι αυτό είναι πολύ σοβαρό».

«Αν ούτε οι εφέτες δεν κατάφεραν να καλύψουν το κενό της αλήθειας, θα το καλύψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με μια εισαγγελέα και σε συνεργασία με ένα ισοβίτη» έθεσε το «καυτό» ερώτημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Η εισαγγελέας Πειραιώς πήρε την πρωτοβουλία να παει στις φυλακές Αυλωνας που είναι εκτός όρων της αρμοδιότητας της. Δεν έχουν οι φυλακές Αυλωνα εισαγγελέα» ήταν το δεύτερο «καυτό» ερώτημα που διατύπωσε ο κ. Τζαβάρας.

Σημείωσε, δε, ότι «τα όρια άσκησης της εισαγγελικής αρχής συμπίπτουν με όρια δικαστηρίου που ασκεί τα καθήκοντα του ο κάθε εισαγγελέας» για να επισημάνει: «Έγινε επιλογή εισαγγελέα που θα ασχοληθεί, όταν κάποιος τον παίρνει και τον πηγαίνει σε μια άλλη περιοχή».

«Έγινε επιλογή του συγκεκριμένου Εισαγγελέα για την συγκεκριμένη υπόθεση; Αν συνέβη αυτό έχουμε παραβίαση και μιας άλλης αρχής, της αρχής του φυσικού δικαστή.

»Αυτά τα ζητήματα είναι πολύ σοβαρά, γιατί εάν η ανθρωπότητα δεν θέλει να φτάσει στο επίπεδο του πολιτισμού με τις δίκες της Μόσχας, το 1939, τότε πρέπει να δίνουμε σημασία στις δικονομικές διαδικασίες» υπογράμμισε ο κ. Τζαβάρας.