Διαφοροποιεί την θέση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης σχετικά με την υπόθεση του Πάνου Καμμένου, την οποία μέχρι στιγμής η κυβέρνηση επιχείρησε τουλάχιστον να υποβαθμίσει. Ο κ. Ξυδάκης παίρνει ανοιχτά αποστάσεις από την υπόθεση Καμμένου, υπογραμμίζοντας ότι δεν «με τον κ. Καμμένο δεν υπάρχει καμία ιδεολογική ταύτιση», ενώ συμπλήρωσε πως «έχω διατυπώσει πολλές φορές τις αντιρρήσεις μου για την συνεργασία».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Ξυδάκης, δείχνοντας εν μέρει και το κλίμα που επικρατεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να πάρει αποστάσεις από την υπόθεση των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου, δηλώνοντας: «Για την υπόθεση του NOOR 1 έχουν γραφτεί πολλά, υπάρχει ακόμη σκιά. Σχόλιο πολιτικό ή ηθικολογικό δεν πρέπει να κάνω  και κανένας πολίτης δεν πρέπει να μπει σ’ αυτό τον κυκεώνα».

Τέλος, ο κ. Ξυδάκης αναφερόμενος και στις «ανάρμοστες» αναρτήσεις στα social media από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπως αυτή με τις γραβάτες, σχολίασε: Αυτό δεν είναι σωστό. Είναι άσεμνο και ανάρμοστο να κάνει τέτοιου είδους αναρτήσεις ένας υπουργός. Ωστόσο, με την δικαιολογία που προέβαλε ο ίδιος ο υπουργός, είναι σαν να απέσυρε και να ακύρωσε την συγκεκριμένη ανάρτηση».