Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτε από την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους εταίρους» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως ο λαός « θα συνεχίσει να ματώνει» από τα «νέα μνημόνια που είναι μνημόνια διαρκείας» και «τα αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά εισοδήματα» και εκτίμησε πως «μόνη διέξοδος είναι η πάλη».

Τόνισε ακόμη πως «κανείς δεν πρέπει να ακούει τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης», καθώς, όπως είπε, η όποια ανάπτυξη θα είναι αναιμική και θα αφορά μόνο κάποιους τομείς της οικονομίας και συγκεκριμένους μονοπωλιακούς ομίλους. Ανέφερε παράλληλα πως ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε με βάση «τις γνωστές θέσεις της κυβέρνησης» ενώ για το Κυπριακό επισήμανε πως εξακολουθεί να είναι «πρόβλημα εισβολής και κατοχής».

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Μιλάμε για μία Κύπρο ενιαία, για ένα κράτος-κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με μία ιθαγένεια, μία κυριαρχία και χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες», είπε.

 Με τη συνάντηση αυτή, ανοίγει το σημερινό κύκλο επαφών του ο Αλ. Τσίπρας, με αντικείμενο την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για τις αποφάσεις του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.