«Οτιδήποτε έχει να κάνει με την οικονομία ή με τα υπόλοιπα ζητήματα της καθημερινότητας θα ειπωθεί στη Βουλή», διαρρέεται από την Πειραιώς σχετικά με την σημερινή συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως έχει προγραμματιστεί μετά το κάλεσμα του πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ, δηλώνει διατεθειμένος να ακούσει μόνο για τα εθνικά θέματα που αφορούν τη χώρα.

Όπως μάλιστα εξηγούσαν από την Νέα Δημοκρατία ο κ. Μητσοτάκης πηγαίνει στο ραντεβού που ζήτησε ο πρωθυπουργός, όπως το επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να αποτελέσει μέρος του σκηνικού το οποίο επιχειρεί να στήσει ο κ. Τσίπρας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να επιμερίσει τις ευθύνες για τη σημερινή τραγική κατάσταση στη χώρα.

«Οι ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα αποδοθούν κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, όπου κ. Τσίπρας θα απολογηθεί για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο όνομα της χώρας έως το 2060» έλεγαν από τη ΝΔ.