Η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης στην Ε.Ε, τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες που ενισχύουν την κοινωνική διάσταση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και οδηγούν σε μία πιο δίκαιη Ένωση. Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης είχε ως αντικείμενο τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η Έφη Αχτσιόφλου, επεσήμανε το τρόπο, με τον οποίο ο πυλώνας αυτός θα αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές των πολιτών και των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα είναι απλά μία ακόμη κενή διακήρυξη ή ένας κατάλογος μη δεσμευτικών αρχών.

Συμπλήρωσε ακόμα, η Υπουργός Εργασίας, ότι η Ευρώπη οφείλει να αποδείξει στην πράξη ότι δεν αντιλαμβάνεται τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα ως εμπόδια στην ανάπτυξη και, επομένως ούτε η Ελλάδα ούτε κανένα άλλο κράτος-μέλος είναι δυνατόν για οποιοδήποτε λόγο να αποκλείεται από το πλαίσιο των κοινωνικών κατακτήσεων. 

Τέλος σε σχέση με την καταπολέμηση της ανεργίας, η υπουργός Εργασίας έθεσε στο Συμβούλιο Υπουργών προς διαβούλευση την πρόταση για εξαίρεση από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος, των κονδυλίων που διατίθενται για την αντιμετώπισή της.