Για τις διεργασίες στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τη στάση του Βενιζέλου, αλλά και για το αν είναι σύμφωνος με τη στάση της Φώφης Γεννηματά περί ίσων αποστάσεων απάντησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Τρεις στις 12» με το δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη.

«Πρέπει να μιλήσουμε με όλους τους ανθρώπους οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της Κεντροαριστεράς» είπε αναφορικά με τις διεργασίες στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να δούμε σε ποια εποχή είμαστε και σε ποια εποχή θέλουμε να πάμε και ποιες είναι οι ανάγκες της επόμενης εποχής».

Στην ερώτηση αν είναι σύμφωνος με την τακτική ίσων αποστάσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ της κας Γεννηματά, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι διαφωνεί για να προσθέσει στη συνέχεια ότι ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές διότι όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση πάνω κάνει κακό στον τόπο.

 Για τις διεργασίες στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη και όταν βιαστεί κανείς μπορεί να το κάψει το φαί. Θέλω να κάνουμε κάτι που να διαρκέσει και να είναι και σημαντικό δηλαδή πρέπει να μιλήσουμε με όλους τους ανθρώπους οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Θα πρέπει να δούμε σε ποια εποχή είμαστε και σε ποια εποχή θέλουμε να πάμε και ποιες είναι οι ανάγκες της επόμενης εποχής.

Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Θεωρώ ότι πρέπει αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ να αναγεννηθεί, να ανανεωθεί σε ιδέες, να αποκτήσει καινοτόμες προτάσεις εκσυγχρονιστικές, μοντέρνες, μεταρρυθμιστικές ούτως ώστε να σταθεί στη νέα εποχή. Οι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θέλουν ένα κόμμα που να τους εκφράζει σε μια νέα εποχή, αυτό θέλουμε εμείς τώρα. Να αφήσουμε τις μονομέρειές μας, να αφήσουμε τις αυταρέσκειες μας, όλοι, όσοι νομίζουμε ότι θέλουμε να βάλουμε πλάτη για να φτιάξομε αυτό το μεσαίο χώρο που να έχει ένα όνειρο, να έχει ένα αφήγημα διότι κανείς άλλος σε αυτό το χώρο που λέγεται Κεντροαριστερά ή Αριστερά δεν έχει αφήγημα.

Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Πρέπει κάποια στιγμή να αφήσουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες, να δούμε τον ίσκιο μας το μεσημέρι και όχι το πρωί και να πάμε όλοι μαζί να εκλέξουμε έναν αρχηγό με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, με ένα συγκεκριμένο αφήγημα που θα μας βάλει σε μια διαφορετική εποχή από τα προηγούμενα που το ΠΑΣΟΚ είχε βιώσει και τα οποία νομίζω τώρα πια έχουν ξεπεραστεί.

Ερωτηθείς πως κρίνει τη στάση του κ. Βενιζέλου

Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Παραμένει στο χώρο, λειτουργεί στα πλαίσια ενός κύκλου ιδεών που έχει, κάνει ένα συνέδριο το οποίο θα το παρακολουθήσουμε όλοι και δεν πρέπει κανένας να φοβάται κανέναν. «Όποιος φοβάται τον εαυτό του και κλείνεται στον εαυτό του καταστρέφεται», έλεγε ο Μακιαβέλι, πρέπει όποιος θέλει να δεν φοβάται τίποτα να ανοίξει αυτό το κόμμα στην κοινωνία και να υπάρξει και ο Βενιζέλος, να υπάρχει και ο Γρηγοράκος και ο Θεοδωράκης και η Διαμαντοπούλου …και να πάμε όλες αυτές τις ιδέες που έχει ο καθένας μας να το συνδυάσουμε και να βγάλουμε κάτι διαφορετικό που να είναι ελκυστικό, να είναι γοητευτικό για την κοινωνία.

Ερωτηθείς αν είναι σύμφωνος με την τακτική ίσων αποστάσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ της κας Γεννηματά

Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Διαφωνώ. Πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές διότι όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση πάνω κάνει κακό στον τόπο.