«Η Γαλλία κάνει σημαντικές προσπάθειες για να βρεθεί μια συμβιβαστική πρόταση που να καλύπτει όλες τις πλευρές ενόψει του Eurogroup» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Ανδρέα Παπαδόπουλο η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.


Μεταξύ άλλων η κυρία Σβίγκου ανέφερε ότι: «το καλό σενάριο θα είναι μια πρόταση που θα περιλαμβάνει μια καλή λύση για το χρέος» ενώ σημείωσε πως πλειοψηφούν πλέον οι δυνάμεις που θέλουν λύση και μειοψηφούν εκείνες που δεν θέλουν λύση του προβλήματος.


Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα ότι: «μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος υπήρχαν επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση παλεύει για μια λύση που θα έχει καλύτερα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».


Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση μελετά σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα η κυρία Σβίγγου το άφησε ανοιχτό λέγοντας πάντως ότι η κυβέρνηση εργάζεται ώστε να υπάρξει λύση στο Εurogroup.


Σε ότι αφορά την κατάσταση στο Μενίδιη ίδια επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή αλλά και δράσεις για την αναβάθμιση της περιοχής, ενώ τέλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Δίστομο λέγοντας ότι ο Μανώλης Γλέζος απάντησε όπως άρμοζε στην περίσταση.