Αποχώρησε από την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ψήφιση των τροπολογιών με τα προαπαιτούμενα μέτρα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Το ανακοίνωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, αφού λίγο πριν είχε προϊδεάσει για τη στάση τους και η επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά τονίζοντας «εμείς δεν νομιμοποιούμε αυτή τη διαδικασί».

«Φέρατε τα μέτρα με απαράδεκτη διαδικασία. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποχωρεί. Σε κατάργηση της Βουλής εμείς δεν θα συμπράξουμε. Συνεχίστε μόνοι σας», υπογράμμισε ο κος Λοβέρδος, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για την αποχώρηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη συζήτηση ήταν ομόφωνη. 

Λίγα λεπτά νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. «Είστε ένας κακός πρωθυπουργός» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας παράλληλα φόβους για ήττα της κυβέρνησης και κατά συνέπεια ήττα της χώρας στην υπόθεση του χρέους.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το ΚΚΕ κατήγγειλε τη διαδικασία, με την οποία εισήχθησαν προς ψήφιση οι τροπολογίες, ως «πραξικοπηματικές» και αποχώρησε.