«Η κυβέρνηση θέτει στόχους αλλά όταν βλέπουμε περιορισμούς δεν σημαίνει ότι οι στόχοι χάνονται αλλά μετατίθενται στο μέλλον» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.

Ο Δημήτρης Μάρδας δεν συμφωνεί με την τακτική των τροπολογιών και εκτιμά πως «οι τροπολογίες πρέπει να έρχονται ενσωματωμένες μέσα σε κείμενο νόμου και να σταματήσει αυτή η τακτική των τροπολογιών». Ωστόσο, για την συγκεκριμένη περίπτωση των τροπολογιών με τα 15 προαπαιτούμενα που απομένουν ενόψει του Eurogroup στις 15 Ιουνίου, δήλωσε ότι… «έως το βράδυ υπάρχει χρόνος για να τα διαβάσουμε τα κείμενα των τροπολογιών».

Σημείωσε πως η κυβέρνηση «θέλει να ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα ώστε στο Eurogroup να συζητήσουμε μόνο το θέμα του χρέους», ενώ εκτίμησε ότι το θέμα του χρέους θα βρει τον δρόμο του στις 15 του μήνα σημειώνοντας πως το ζήτημα δεν θα κλείσει άμεσα αλλά θα τεθεί σε μια διαδικασία που θα το βάλει το χρέος σε μια σιδηροτροχιά.

Τέλος, ανέφερε πως «θα επιδιώξουμε να έχουμε στα χέρια μας μια λεκτική διαδικασία για το χρέος που τους επόμενους μήνες θα κρίνει το θέμα.