Η Βουλή των Ελλήνων, συμπαρίσταται στις δύσκολες στιγμές που περνάτε, αναφέρει ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, σε επιστολή που απέστειλε στον Ιρανό ομόλογο του πρόεδρο του Ισλαμικού Κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στην Τεχαράνη. Στην επιστολή του ο Νίκος Βούτσης εκφράζει τα συλλυπητήρια της Βουλής των Ελλήνων και του ιδίου προσωπικά για τα θύματα της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Κοινοβούλιο του Ιράν και στο Μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί

Στην επιστολή του ο κ. Βούτσης αναφέρει: «Επιθυμώ να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια τόσον εμού όσο και των μελών της Βουλής των Ελλήνων για τα θύματα της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στην Τεχεράνη και μάλιστα εντός του Ιρανικού Κοινοβουλίου. Είμαστε συγκλονισμένοι με την ακραία αυτή εγκληματική πράξη, αποτέλεσμα τυφλής βίας και μίσους. Ο ελληνικός λαός, προσηλωμένος στα ιδεώδη του ανθρώπινου πολιτισμού, της ειρήνης και της δημοκρατίας, αποδοκιμάζει τις πράξεις βίας, ιδιαίτερα μάλιστα όταν στοχεύουν την έδρα του κοινοβουλευτισμού, που αποτελεί θεμέλιο κάθε Δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος της Βουλής καταλήγει σημειώνοντας: «Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος του Ισλαμικού Κοινοβουλίου του Ιράν, συμπαρίσταται στις δύσκολες στιγμές που περνάτε.Παρακαλώ όπως δεχθείτε, αξιότιμε κύριε πρόεδρε, τη διαβεβαίωση της ειλικρινούς εκτίμησής μου».