Μικρό είναι το καλάθι των προσδοκιών της κυβέρνησης για το χρέος κάτι που έγινε για μία ακόμη φορά εμφανές στην αναλυτική ενημέρωση στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έκαναν επί δύο και πλέον ώρες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Στην ενημέρωση μετείχαν οι τρεις αντιπρόεδροι της Βουλής προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι τρεις Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Ζαχαριάδης, ενώ τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε η διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου Ιωάννα Πεππέ.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων αναφορικά με το χρέος, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «παλεύει» για μια καλή λεκτική διατύπωση, που θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου έτσι ώστε να κλείσουν όλα τα προαπαιτούμενα που απαιτούνται για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει εργασιακές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις.