Για οριακή κατάσταση στον δήμο της Αθήνας έκανε μεταξύ άλλων λόγο, πριν από λίγο, ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Ιάσων Φωτήλας, αμέσως μετά του πέρας της ευρείας σύσκεψης υπό τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, με θέμα τους αστέγους και τους χρήστες ναρκωτικών στην πόλη.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του Ιάσονα Φωτήλα έχει ως εξής:

«Συμμετείχαμε ως ΝΔ στη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Αθηναίων για το θέμα των αστέγων και των ναρκωτικών, όπως και στην προηγούμενη για την εγκληματικότητα στην πόλη.

Και από αυτή τη σύσκεψη βγαίνει ως συμπέρασμα ότι η κατάσταση που επικρατεί στο δήμο της Αθήνας είναι οριακή, παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες που καταβάλει η δημοτική αρχή για την αντιμετώπισής τους: εμπορία και χρήση ναρκωτικών σε δημόσια θέα, σωματεμπορία, παιδική πορνεία, άβατο των Εξαρχείων, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και άστεγοι. Είναι φαινόμενα που εμποδίζουν την Αθήνα να αναπτυχθεί σε μία εποχή που την επισκέπτεται αυξημένος αριθμός τουριστών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αγκυλωμένη στις ιδεοληψίες της, δεν θέλει και δεν μπορεί να διασφαλίσει υψηλή ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της Αθήνας. Επιπλέον, εξαγγέλλει δράσεις χωρίς συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης που μπορούν να καταλήξουν σε ευχολόγια.

Η ΝΔ δεσμεύεται ότι θα συμβάλει με τις προτάσεις της στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για το πρόβλημα των αστέγων και των ναρκωτικών στο κέντρο της πόλης, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως με τον δήμο της Αθήνας, εξασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και παράλληλα την επαναφορά της νομιμότητας. Για τη ΝΔ η ποιότητα ζωής των κατοίκων στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι ύψιστη πολιτική προτεραιότητα».