Για την ιδιαίτερη πατρίδα της οικογένειας Μητσοτάκη ταξιδεύει με C130 η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προκειμένου να γίνει η ταφή του στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου την Πέμπτη.

Η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Μητρόπολη Αθηνών μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης για την οικογένεια Μητσοτάκη, τον πολιτικό κόσμο της χώρας, αλλά και τους απλούς πολίτες που πέρασαν από τη Μητρόπολη για να πουν το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά, το όχημα που μετέφερε τη σορό του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε για το αεροδρόμιο Ελευσίνας, περνώντας από τη Βουλή, σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς.

Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν πέραν των στενών συγγενών του πρώην πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου.

Μια από τις εικόνες που συγκλόνισαν όλους όσοι βρέθηκαν στη Μητρόπολη ήταν το τελευταίο αντίο του Μανούσου Γρυλάκη, του αστυνομικού που βρισκόταν για δεκαετίες στο πλευρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ήταν ίσως ο τελευταίος αφοσιωμένος κοινοβουλευτικός άνδρας, ήξερε τι σημαίνει Κοινοβούλιο. Υπήρξε κορυφαίος ρήτορας που του έλειπε, ορθώς, ο στόμφος» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ο κ. Αναστασιάδης αποχαιρέτησε «έναν σπουδαίο Έλληνα ηγέτη που σφράγισε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας».

«Ήσουν ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε από συμπληγάδες, αλλά δεν ξέμεινε από αντοχή. Είχες απόλυτη επίγνωση ότι η ιστορία δεν γράφεται με "αν" και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Κοιτούσες μπροστά και μακριά και αυτή είναι η δύναμή σου. Η πολιτική σου παρακαταθήκη είναι αειθαλής, όπως υπήρξες και εσύ. Αφήνεις πίσω σου μία μεγάλη και ενωμένη οικογένεια» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θυμηθείτε τις στιγμές της κηδείας στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όπως σας τις μετέφερε το parapolitika.gr

Δείτε το σημείο όπου επέλεξε να ταφεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης