Πολυμέτωπο σχέδιο δράσης, που περιλαμβάνει συγκεκριμένες στοχευμένες πρωτοβουλίες μεθοδεύει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκοντας να ακυρώσει το κυβερνητικό επιχείρημα περί «στρατηγικού εγκλωβισμού».

Όπως γράφει ο Άρης Ραβανός στην «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου» παράλληλος στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να περάσει  το μήνυμα στην κοινωνία ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει την εναλλακτική πρόταση και το πειστικό αφήγημα.

Σε αυτό το κλίμα το ζητούμενο για την ηγεσία της ΝΔ είναι να υπάρχει ενιαία ρητορική στη διατύπωση της πολιτικής θέσης του κόμματος. Ως εκ τούτου, αποδυναμώνονται οι όποιες φωνές ακούγονται σε διάφορα ΜΜΕ, ενώ ακόμη και η προ ημερών μεγάλη εκδήλωση του Νίκου Δένδια αντιμετωπίστηκε ως μια διαδικασία που ενδυναμώνει τον εσωκομματικό διάλογο και όχι ως αρχηγική εμφάνιση.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να ενισχύσει την εσωκομματική συσπείρωση συντεταγμένα στοχεύντας στην απορρόφηση της λαικής δυσαρέσκειας για την κυβερνητική πολιτική.

Το πλάνο του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει συνεχή παρουσία στην περιφέρεια, ενώ επιταχύνονται «χειρουργικές» παρεμβάσεις στο κομματικό σχήμα έτσι ώστε αυτό να καταστεί πανέτοιμο για το προεκλογικό αγώνα.

«Δεν είμαστε fake αντιμνημονιακοί, ούτε αντιμνημονιακοί. Είμαστε ρεαλιστές και διεκδικητικοί για καλύτερους όρους από την χώρα μας», λένε από την Πειραιώς τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν την τακτική των ανοιγμάτων σε κοινωνικές ομάδες, ενώ θα επιμείνουν στην προβολή ενός ρεαλιστικού χάρτη εξόδου από την κρίση.