Αδειάζει η κλεψυδρα του χρόνου για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά το ναυάγιο στο Eurogroup, θεωρούν στη ΝΔ εκτιμώντας πως προοιωνίζονται εξελίξεις .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευθυμίου στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να παρουσιάσει κάποιο πειστικό αφήγημα στους πολίτες και για αυτό τον λόγο επικεντρώνει την ρητορική του στη ΝΔ. «Την ώρα που ο κ. Τσίπρας παριστάνει τον σύμβουλο επικοινωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ίδιος έχει βρεθεί ενώπιον ενός πραγματικού πολιτικού αδιεξόδου», σημείωσε στην «Ελευθερία του Τύπου» στενός συνεργατης του αρχηγού της ΝΔ.

Στην «Πειραιώς» αναλύουν τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων τα οποία όπως υποστηρίζουν επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις τους ότι οι πολίτες ανησυχούν για περαιτέρω επιδείνωση της ζωής τους τον επόμενο χρόνο. Την ίδια ώρα η ΝΔ συνεχίζει την προσπάθεια ανοίγματος στους πολίτες όχι μόνο μέσω του Μητρώου των  Πολιτικών Στελεχών, αλλά και της δραστηριότητας των σημερινών μελών.