Σειρά επαφών τόσο με την Άγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν όσο και με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στο θέμα του χρέους, αναμένεται να έχει το επόμενο δεκαήμερο ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός που βρέθηκε για δέκα ώρες στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, είχε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση τόσο με την Άγκελα Μέρκελ όσο και με τον νεοεκλεγέντα Γάλλο Πρόεδρο με τον οποίο μάλιστα συναντιούνταν για πρώτη φορά.  

Οι τρεις τους συζήτησαν για τις εξελίξεις στο θέμα του Eurogroup, συμφώνησαν ωστόσο ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να βρεθεί μια καλή λύση για το θέμα του χρέους. Η ελληνική πλευρά δίνει ακόμη ιδιαίτερο βάρος στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπου όπως έγινε γνωστό, ο πλανητάρχης είπε στον Αλέξη Τσίπρα «σε παρακολουθώ. Έχετε καταφέρει να ανακάμψετε κι αυτό είναι εκπληκτικό.

Τα πάτε περίφημα. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους». Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός απάντησε: «καταφέραμε μετά από χρόνια κρίσης και σήμερα βρισκόμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο που πρέπει να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις για να ενισχυθεί αυτή η θετική πορεία ανάκαμψης της χώρας και της οικονομίας».   Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως συνεχίζει να αναζητά λύσεις προκειμένου στις 15 Ιουνίου οι υπουργοί οικονομικών να καταλήξουν στο θέμα του χρέους. Αυτό που φοβούνται κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι το χειρότερο σενάριο θα είναι το ΔΝΤ να εμπλακεί στο ελληνικό πρόγραμμα μετά τις ελληνικές εκλογές, καθώς αυτή η λύση δεν θα δίνει στην Ελλάδα την δυνατότητα να ενταχθεί σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.  

Τις τελευταίες ώρες πάντως έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων και η πρόταση που λέει, ότι ακόμη κι αν το ΔΝΤ μπει στο ελληνικό πρόγραμμα από το φθινόπωρο και μετά να δίνεται η δυνατότητα μέσα από μια κοινή απόφαση όλων των πλευρών η Ελλάδα να ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση μέσα στο καλοκαίρι.