«Η κυβέρνηση δεν θέλει να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης. Δεν ισχύει ότι ασκούνται πιέσεις» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος ενώ για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών που κρίθηκε άκυρος από το ΣτΕ δήλωσε ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο.
«Η πραγματικότητα σύμφωνα με τα στοιχεία είναι ότι χωρούν μέχρι 6-7 κανάλια υψηλής ευκρίνειας» τόνισε.
Ο γενικός γραμματέας υπερασπίστηκε τον διαγωνισμό λέγοντας ότι ελέγχθηκαν αυστηρά όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων καναλαρχών από τρεις επιτροπές.
Για την απόφαση του ΣτΕ ο κ. Κρέτσος δήλωσε ότι ποτέ δεν έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα για την διαδικασία που ακολουθήθηκε.
«Αυτό που κρίθηκε αντισυνταγματικό ήταν ότι τον διαγωνισμό τον έκανε το Υπουργείο και όχι το ΕΣΡ» τόνισε ο κ. Κρέτσος.
«Δεν θέλω να πιστέψω ότι μας υπονομεύει το ΕΣΡ» είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την καθυστέρηση για την διενέργεια νέου διαγωνισμού.
«Αυτή τη στιγμή το τζάμπα ζει και βασιλεύει» δήλωσε ασκώντας έμμεσα κριτική στο ΕΣΡ.
«Αν το ΕΣΡ είναι ανίκανο ή ανέτοιμο να ορίσει το "ενοίκιο" μπορεί να επιβάλλει μια μεταβατική ρύθμιση».
Για τον Ιβάν Σαββίδη ο κ. Κρέτσος είπε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να φιμώσει κανέναν επιχειρηματία να εκφράζει την άποψή του.

Για την αγοραπωλησία του ΠΗΓΑΣΟΥ και την συμμετοχή Σαββίδη ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χαριστούν δάνεια και εξέφρασε την άποψη ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι διοικήσεις των τραπεζών.
Για την κριτική που ασκείται στην ΕΡΤ για φιλοκυβερνητική στάση ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι δεν γίνεται καμία απόλύτως παρέμβαση και μάλιστα είπε ότι δέχεται σχόλια ότι πολλές φορές η δημόσια τηλεόραση ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.
Ο κ. Κρέτσος χαρακτήρισε επαίσχυντη τη στάση της ΝΔ που βάλλει κατά της πολυφωνίας της ΕΡΤ όπως είπε χαρακτηριστικά.
Υπενθύμισε την κατάθεση Αλαφούζου στην εξεταστική της Βουλής ότι «στο δικό μου κανάλι ακολουθώ τη δική μου γραμμή» χαρακτηρίζοντας την πρακτική αυτή ως παραβίαση του Συντάγματος που ζητά πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης.
Για την οικονομική πολιτική τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τη λιτότητα» αλλά υπογράμμισε ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα θα βγει από την επιτροπεία.