Λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι έχει υποστεί έμφραγμα, καθώς και ότι θα έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση.

Συγκεκριμένα, του τοποθετήθηκε στεντ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι εκτιμήσεις των γιατρών αναφέρουν ότι ο κ. Βίτσας αναρρώνει πλέον κανονικά.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ) θα νοσηλευθεί για τουλάχιστον για 48 ώρες.

Στο δημοσιογραφικό ερώτημα που ετέθη γιατί επελέγη το ΝΝΑ και όχι η Διακλαδική Καρδιολογική Μονάδα που εδρεύει στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) για την αντιμετώπιση του περιστατικού του ΑΝΥΕΘΑ, η «απάντηση» βρίσκεται πίσω από ένα όνομα: υποναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης ΠΝ.

Ο υποναύαρχος Παξιβανάκης είναι ο σημερινός υπαρχηγός ΓΕΝ και τα προηγούμενα σχεδόν δύο χρόνια ήταν ο στενός και άμεσος συνεργάτης του Δ.Βίτσα, ως διευθυντής του στρατιωτικού του γραφείου στο υπουργείο. Συμφώνως λοιπόν με τις πληροφορίες αυτές, ο ναύαρχος και άλλη μία φορά που είχε χρειαστεί για άλλο λόγο, είχε συστήσει στον ΑΝΥΕΘΑ τις υπηρεσίες του ΝΝΑ, οπότε όπως μας είπε και στενός συνεργάτης του υπουργού «το ίδιο πρέπει να έγινε και τώρα».

Πως το λέει ο λαός; «Αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε».