Σενάρια με στόχο την ανακοπή της δυναμικής της ΝΔ προς την εξουσία βλέπει η Πειραιώς πίσω από την συμπόρευση της παλιάς και της νέας διαπλοκής την οποία καταγγέλλει ότι βρίσκεται πίσω από την εξαγορά του 20% του Μέγκα που ανήκε στον Φώτη Μπόμπολα του "Εθνους" από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Το ηγετικό επιτελείο θεωρεί ότι η συγκεκριμένη συμφωνία «αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ για την "χαριστική" τροπολογία που σβήνει το πρόστιμο από λαθρεμπόριο ύψους 38 εκατ. ευρώ που βαραίνουν την εταιρεία ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη. Ο επιχειρηματίας την επόμενη μέρα παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Πούτιν και υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.
Η Πειραιώς ανησυχεί για απόπειρες διεμβολισμού της και από νέα δεξιά κόμματα, πίσω από τα οποία βρίσκονται συμφέροντα, που επιχειρούν να διεισδύσουν σε ΜΜΕ. Πολλά λέγονται για την περιβόητη “λέγκα του Βορρά” πίσω από την οποία υπάρχουν επιχειρηματικά, ποδοσφαιρικά και άλλα συμφέροντα όπως υποστηρίζουν στελέχη της Πριραιώς. Βρίσκονται στο στόχαστρο της ΝΔ. Η εκτίμηση είναι ότι ο υπόγειος πόλεμος που δέχεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από αυτήν την “νέα διαπλοκή”, έχει προφανή στόχο να βάλει φρένο στην πορεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση και να ανακοπεί η δυναμική της αυτοδυναμίας που θα επιτρέψει στον πρόεδρο της ΝΔ να προχωρήσει στο σχέδιο του για τη χώρα, με λυμένα τα χέρια, όταν γίνει πρωθυπουργός.
«Χέρι - χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπεζών» ανέφερε σε δήλωση της η ΝΔ. Θέτει καυτά ερωτήματα καθώς από τη μία ο κ.Μπόμπολας «για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του ενώ από την άλλη είναι ο Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ». 
Τα ερωτήματα που θέτει η Πειραιώς είναι:

• Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση (Πήγασος) με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;

• Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;

• Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;

"Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς» καταλήγει η ανακοίνωση.