Αποφασισμένος να συνεχίσει τους υψηλούς ρυθμούς και να γυρίσει όλη την Ελλάδα για να κερδίσει την θετική ψήφο των πολιτών είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Την επόμενη μέρα της έγκρισης της συμφωνίας από τη βουλή που πηγαίνουν πίσω τις εκλογές τουλάχιστον ένα - ενάμισι χρόνο, δίνει σαφές στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. Δεν θα περιοριστεί στον καταγγελτικό λόγο στον οποίο έριχνε το βάρος της μέχρι σήμερα, λόγω των σκληρών μέτρων για το 2019- 2020 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. Θα αρχίσει πλέον συστηματικά να ξετυλίγει το δικό της αφήγημα. Να παρουσιάζει συγκεκριμένες απαντήσεις ως προς το τι θα κάνει ως κυβέρνηση στην περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όπως δείχνουν μέχρι τώρα οι δημοσκοπήσεις.

«Βεβαίως και θα ασκούμε, μονίμως και συστηματικά, σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στα εγκαίνια των νέων γραφείων της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στην Αίγινα. «Εχουμε υποχρέωση να το κάνουμε γιατί, πράγματι, έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την Μεταπολίτευση και μετά» συνέχισε.

«Δεν θα αρκεστούμε, όμως, μόνο εκεί. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι απαξιωμένος στη συνείδησή τους. Αυτό που περιμένουν να ακούσουν από εμάς, είναι ένα καινούργιο θετικό αφήγημα, ένα σχέδιο, έναν ρεαλιστικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Εχουμε, ήδη, ξεδιπλώσει σημαντικές πτυχές του προγραμματικού μας και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε».

Η Πειραιώς θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρα «είχε την ευκαιρία του και την έχασε». Μέσα σε δύο χρόνια, από εκεί που θα έσκιζε τα μνημόνια, ψήφισε δύο. Τον κατηγορεί ότι με το τέταρτο μνημόνιο εγκλωβίζει τη χώρα σε μία διαρκή λιτότητα, η οποία πηγαίνει πολύ πέρα από την περίοδο λήξης του τρίτου προγράμματος, χωρίς να έχει την λαϊκή εξουσιοδότηση να το κάνει. Οτι πήρε διαζύγιο από το αριστερό εκλογικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την κοινωνία με τα «πολλά ψέμματα που είπε και συνεχίζει να λέει».

Το μεγάλο στοίχημα της ΝΔ είναι να πείσει ότι αποτελεί την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης η οποία όντως μπορεί να αλλάξει κάτι. «Δεν μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές» τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε τη θετική ψήφο των πολιτών. Μας ενδιαφέρει να είμαστε εμείς η Κυβέρνηση η οποία θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα Μνημόνια».

Η ΝΔ έχει συγκεκριμένη εκλογική στόχευση. «Συγκροτείται σήμερα στη χώρα, μία πλατιά κοινωνική συμμαχία, η οποία περιμένει από εμάς, περιμένει από τη ΝΔ κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο" τονίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης. "Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Αυτήν την πλατιά κοινωνική συμμαχία θα την εκφράσουμε».
Πεποίθηση του είναι ότι το διακύβευμα σήμερα δεν είναι αριστερά ή δεξιά. Θεωρεί ότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού ηττούνται παντού και κερδίζουν οι δυνάμεις του ρεαλισμού, της μετριοπάθειας τις οποίες μπορεί να εκφράσει η ΝΔ.